κοκωνακι
κοκωνακι @kokonaki
,Ελλαδα

Ένα αρωματικό λικέρ που προέκυψε όταν σκεφτόμουνα τι να κάνω με την τσικουδιά που μου έδωσαν και τα νεράντζια που μάζεψα από τη νεραντζιά της κουνιάδας μου, με αναπάντεχα φίνα γεύση και εξαιρετικά χωνευτικό!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε αντί της τσικουδιάς να βάλουμε και βότκα αλλά πιστεύω ότι θα γίνει πιο ελαφρύ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 15 νεράντζια
  2. 1 λίτρο τσικουδιά
  3. 500 γρ. ζάχαρη
  4. 500 γρ. νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα νεράντζια.

  2. 2

    Με τον αποφλοιωτή ή με ένα κοφτερό μαχαίρι βγάζουμε μόνο την πορτοκαλί φλούδα από τα νεράντζια (προσοχήτο άσπρο πικρίζει).

  3. 3

    Σε ένα βάζο που κλείνει καλά βάζουμε τις φλούδες και ρίχνουμε από πάνω την τσικουδιά.

  4. 4

    Αφήνουμε το βάζο σε ένα ντουλάπι μία εβδομάδα (το πολύ 10 μέρες). Θα δείτε το αλκοόλ να πορτοκαλίζει και τις φλούδες να ασπρίζουν.

  5. 5

    Όταν είναι έτοιμο, βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη, ανακατεύουμε και μόλις πάρει μια βράση το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

  6. 6

    Σουρώνουμε το αλκοόλ και το ανακατεύουμε με το κρύο σιρόπι.

  7. 7

    Το βάζουμε σε μπουκάλι και το διατηρούμε στο ψυγείο γιατί πίνεται παγωμένο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

lemonzest
lemonzest @cook_150383
Το έκανα και εγώ διότι δεν είχα τι να κάνω το ξύσμα αφού έφτιαξα γλυκό νεράτζι. Μάλιστα φύλαξα στο ψυγείο το \"μεθυσμένο\" ξύσμα για να το βάζω σε γλυκα (αντί για ξύσμα πορτοκαλιού). Νομίζω όμως ότι κάτι του λείπει. Την επόμενη φορά θα προσθέσω λίγη βανίλια και σίγουρα χυμό λεμονιού στο σιρόπι.

Από

κοκωνακι
στις
,Ελλαδα