Λικέρ πορτοκάλι 2
Ένα πραγματικά υπέροχο λικεράκι το οποίο ήταν και η πρώτη μου απόπειρα να μπω στο τριπάκι να φτιάχνω ποτά!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Πίνεται ιδανικά τον χειμώνα στο κρύο αλλά και το καλοκαίρι προσθέτοντας ένα παγάκι. Ελπίζω να σας αρέσει!
Υλικά
-
1 λίτρο κονιάκ
-
3 ξύλα κανέλας
-
4 γαρύφαλλα
-
4 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
-
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβετε στον τρίφτη λίγο τα πορτοκάλια και το μανταρίνι, τα κόβετε στα 4 και αφαιρείτε την ψίχα.
-
2
Κόβετε τις φλούδες σε μικρά κομματάκια, τα πολτοποιείτε και βάζετε τον πολτό σε βάζο.
-
3
Ρίχνετε το κονιάκ, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και το κλείνετε καλά. Το αφήνετε για 30 μέρες. Πού και πού ανακινούμε το βάζο.
-
4
Μόλις περάσουν οι 30 μέρες βράζετε σε κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη για 5 λεπτά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και το προσθέτετε στο βάζο.
-
5
Το κλείνετε πάλι και το αφήνετε για άλλες 10 μέρες.
-
6
Αφαιρείτε τις φλούδες και στραγγίζετε το λικέρ σε διπλό τουλπάνι.
-
7
Το ρίχνετε σε μπουκάλι και το διατηρείτε σε δροσερό μέρος.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια