Λικέρ ρόδι 2
Απολαυστικό και μυρωδάτο...
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτό το λικέρ μπορούμε να το καταναλώσουμε και άμεσως, αν τα 3 απο τα 6 ρόδια τα στίψουμε και τα προσθέσουμε στο βάζο. Με αυτό τον τρόπο αποφευγουμε και το 20ήμερο και δίνει πιο ωραίο χρώμα.Απλά ανακινούμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Επίσης να σας πώ ότι εγώ δεν σουρώνω τους σπόρους διότι μου αρέσει να φαίνεται στο ποτήρι του λικέρ το φρούτο απο οπού βγήκε το ποτό...Μου κάνει λίγο πιο...σπιτικό. Είναι μια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.
Υλικά
-
6 ρόδια (τους σπόρους)
-
600 γρ. ζάχαρη
-
1/2 λίτρο κονιάκ
-
1 λίτρο τσίπουρο
-
1 ξυλάκι κανέλας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα ρόδια και τοποθετούμε τους σπόρους σε γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
-
2
Προσθέτουμε την ζάχαρη και στην συνέχεια το κονιάκ και το τσίπουρο.Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε και την κανέλα.
-
3
Κλείνουμε το βάζο μας και ανακινούμε καθημερινά 2 φορές για 20-25 ημέρες.
-
4
Όταν είναι έτοιμο,εαν θέλουμε,περνάμε απο σουρωτήρι ή τουλπανι για να συγκρατησουμε τους σπόρους και χωρίζουμε στα μπουκάλια.
Σχόλια (24)