Λικέρ Ρόδι 3
Το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο λικέρ.
Υλικά
-
Σπόρους ροδιού
-
Τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή κονιάκ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνουμε όσα ρόδια θέλουμε και τα καθαρίζουμε.
-
2
Μετράμε με μία κούπα τα ρόδια και προσθέτουμε και την ανάλογη ζάχαρη, δηλαδή 5 κούπες ρόδια, 5 κούπες ζάχαρη.
-
3
Βαζουμε τα υλικά μας σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει καλά και το αφήνουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 30 με 35 μέρες, μέχρι να βγάλει το ρόδι όλα τα ζουμιά του.
-
4
Όταν γίνει το σουρώνουμε και μετράμε μια κουπα ζουμί δύο κούπες τσίπουρο ή κονιάκ. Το λικέρ μας είναι έτοιμο και το τοποθετούμε σε μπουκάλια.
Σχόλια (4)