Λικέρ ρόδι (στα γρήγορα)
Θα έχετε έτοιμο το λικέρ σε 3 μέρες να το απολαύσετε τώρα στα κρύα με τα ρόδια που είναι λίγο ακόμα η εποχή τους..Προσπάθησα να φτιάξω ένα κέρασμα γρήγορο και εύκολο, αλλά ευγευστο και μυρωδάτο!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Να προτιμάτε ελαφριά ρακί η ρούμι λευκά δηλαδή ποτά για να μην χαλάσει το χρώμα του λικέρ.Να σουρώσετε και 2-3 φορές αν χρειαστεί.Το ποτό πρέπει να μυρίζει και να θυμίζει ρόδι μην το παρακάνουμε στα μπαχαρικά.Το έφτιαχνε η μήτερα μου με ρόδια απο την ροδία μας.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τους σπόρους του ροδίου με την ζάχαρη, ενα ποτήρι νερό και τα μπαχαρικά να παροουν μια βράση, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Το σκεπάζω και το αφηνω ενα 24ωρο.
-
2
Την άλλη μερα ρίχνω μέσα στο ζουμί και το ποτό που θέλω ή ρακί ή ρούμι ή και τα δύο, αφήνω να πάρουν μια βράση 5 λεπτά περίπου. Κλείνω το καπάκι και το αφήνω να κρύωσει σε 3-4 ώρες.
-
3
Φιλτράρω το ποτό με σουρωτήρι στήβω και τα δύο ρόδια που εχω κρατήσει και το φυλάω σε γύαλινα μπουκάλια. Ετοιμο!!!
Σχόλια (3)