Λικέρ σαγκουίνι
Ένα τέλειο λικέρ που βρήκα στο ίντερνετ και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή τη βρήκα στο μπλογκ άρωμα Γυναίκας.
Υλικά
-
φλούδες από 4 μεγάλα πορτοκάλια σαγκουίνι
-
φλούδα από ένα λεμόνι
-
300 ml βότκα
-
600 γρ. ζάχαρη
-
300 ml νερό
-
300 ml χυμό από τα σαγκουίνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και το λεμόνι από τις φλούδες τους, πολύ προσεκτικά, προσέχοντας να μην έχουν καθόλου από το άσπρο μέρος τους.
-
2
Κόβουμε τις φλούδες σε κομμάτια και τις τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο μαζί με τη βότκα. Το αφήνουμε σε ντουλάπι για 10 μέρες.
-
3
Μετά το δεκαήμερο βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3-4 λεπτά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει προσθέτουμε και το χυμό των πορτοκαλιών.
-
4
Προσθέτουμε το σιρόπι στο γυάλινο βάζο και το αφήνουμε για άλλες 10 μέρες ανακινώντας το βάζο που και που.
-
5
Τέλος το σουρώνουμε με τούλι σε μπουκάλια.
Σχόλια