arakis
arakis @cook_8476353
ΑΘΗΝΑ,

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα υλικά που περισεύουν δεν τα πετάμε. Τα χωρίζουμε σε 3 βαζάκια τους ρίχνουμε καφέ ή άσπρη ζάχαρι απο πάνω ίσα να σκεπαστούν και τα κρατάμε (εκτός ψυγείου) σε σκιερό μέρος. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για συνοδεία σε γλυκά, γιαούρτι κτλ (προσοχή μεθάνε) Ενας άλλος τρόπος χρήσης είναι να χρησιμοποιήσουμε τα μισά απο αυτά στην επόμενη δόση λικέρ που θα θέλουμε να φτιάξουμε. Στην περίπτωση αυτή αφαιρούμε το 1/3 απο όλα τα υλικά της συνταγής εκτός του BRANDY.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 λίτρο λικέρ περίπου
  1. 20 δαμάσκηνα ξερά (βιολογικά κατα προτίμηση)
  2. 4-6 σύκα ξεραμένα κομμένα στα 4
  3. 0.5 χούφτα σταφίδα ξανθή
  4. 250 γρ. ζάχαρη μαύρη
  5. 700 γρ. BRANDY

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε πολύ καλά τα υλικά (αναλογα με την συσκευασια τους) και τα στεγνώνουμε.

  2. 2

    Κόβουμε τα δαμάσκηνα στη μέση και τα σύκα στα 4.

  3. 3

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια γυάλα.

  4. 4

    Τα αφήνουμε για 3 εβδομάδες τουλάχιστον. Προσωπικά τα

  5. 5

    Αφηνω 5-6. (σε σκιερο μερος θερμοκρασια δωματίου).

  6. 6

    Μία φορά την εβδομάδα ανακατεύουμε λίγο την γυάλα (χωρις να την ανοιξουμε) για να λειώσει η ζάχαρη.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

glikoula
glikoula @cook_8474712
Το λικέρ πόσο καιρό διατηρείτε? Θα ήθελα να το φτιάξω.

Από

arakis
arakis @cook_8476353
στις
ΑΘΗΝΑ,