Λικέρ Σύκο - Δαμάσκηνο
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα υλικά που περισεύουν δεν τα πετάμε. Τα χωρίζουμε σε 3 βαζάκια τους ρίχνουμε καφέ ή άσπρη ζάχαρι απο πάνω ίσα να σκεπαστούν και τα κρατάμε (εκτός ψυγείου) σε σκιερό μέρος. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για συνοδεία σε γλυκά, γιαούρτι κτλ (προσοχή μεθάνε) Ενας άλλος τρόπος χρήσης είναι να χρησιμοποιήσουμε τα μισά απο αυτά στην επόμενη δόση λικέρ που θα θέλουμε να φτιάξουμε. Στην περίπτωση αυτή αφαιρούμε το 1/3 απο όλα τα υλικά της συνταγής εκτός του BRANDY.
Υλικά
-
20 δαμάσκηνα ξερά (βιολογικά κατα προτίμηση)
-
4-6 σύκα ξεραμένα κομμένα στα 4
-
0.5 χούφτα σταφίδα ξανθή
-
250 γρ. ζάχαρη μαύρη
-
700 γρ. BRANDY
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε πολύ καλά τα υλικά (αναλογα με την συσκευασια τους) και τα στεγνώνουμε.
-
2
Κόβουμε τα δαμάσκηνα στη μέση και τα σύκα στα 4.
-
3
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια γυάλα.
-
4
Τα αφήνουμε για 3 εβδομάδες τουλάχιστον. Προσωπικά τα
-
5
Αφηνω 5-6. (σε σκιερο μερος θερμοκρασια δωματίου).
-
6
Μία φορά την εβδομάδα ανακατεύουμε λίγο την γυάλα (χωρις να την ανοιξουμε) για να λειώσει η ζάχαρη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια