Lime pie
Εύκολη και πεντανόστιμη lime pie
Υλικά
-
400 ml ζαχαρούχο γάλα
-
190 gr digestive
-
75 gr μαργαρίνη
-
150 ml χυμό από lime
-
2 κουταλάκια ξύσμα από lime
-
Για τη γαρνιτούρα
-
250 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ, λιώνουμε τη μαργαρίνη και τη ρίχνουμε στα μπισκότα, τα ανακατεύουμε όλα μαζί με το χέρι μας να πάει παντού..
-
2
Το απλώνουμε σε ένα ταψάκι (εγώ χρησιμοποιώ το ταψάκι της τάρτας), να πάει παντού και το πατάμε να γίνει όπως η βάση του cheese cake.
-
3
Χτυπάμε στο μίξερ για 1 λεπτό τους κρόκους και στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο και το χυμό, ανακατεύουμε 3 λεπτά και τέλος ρίχνουμε το ξύσμα.
-
4
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 – 15 λεπτά
-
5
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε 30 λεπτά να κρυώσει και μετά το τοποθετούμε στο ψυγείο..
-
6
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και με ένα κορνέ κάνουμε σχέδια πάνω από την κρέμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)