evdoba
evdoba @evdoba
,

Αρωματικό λικέρ λεμονιού. Θεωρείται από τα πιο εύγευστα λικέρ για όλες τις χώρες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν προσέξουμε να μην υπάρχει άσπρο της σάρκας στις φλούδες και βράσουμε καλά το σιρόπι δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχει ή να χαλάσει.Η λουίζα μπορεί να είναι φρέσκια ή ξερή.Η συνταγή είναι από το Taste&style σε θέμα επιμελημένο από τον Π.Φράγκο, μέλος Ένωσης Barmen Eλλάδος, απόφοιτος Bar Academy.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

19 Minutes
  1. 1 λίτρο βότκα
  2. 15 λεμόνια
  3. 1 κιλό ζάχαρη
  4. 500 ml νερό
  5. 1 κλωναράκι λουίζα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα ξεφλουδίζουμε.

  2. 2

    Σε βάζο βάζουμε τις φλούδες (μόνο κίτρινο) και τη βότκα, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το φυλάσσουμε στο ψυγείο για δύο 24ωρα.

  3. 3

    Στη συνέχεια, αναμιγνύοντας, ετοιμάζουμε σιρόπι με το νερό, τη ζάχαρη και τη λουίζα. Το σιρόπι πρέπει να δέσει πολύ καλά, οπότε το βράζουμε τουλάχιστον για 20-25 λεπτά.

  4. 4

    Αναμιγνύουμε το σιρόπι με τη βότκα και τις φλούδες λεμονιού και το βάζουμε στο ψυγείο για τρία ακόμα 24ωρα.

  5. 5

    Το λικέρ είναι έτοιμο για κατανάλωση. Το μεταγγίζουμε σε φιάλες ή σε καράφες και, αν θέλουμε, το διατηρούμε στο ψυγείο για να είναι παγωμένο.

  6. 6

    Εναλλακτικά μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη βότκα με γκράπα (ιταλικό απόσταγμα) και να προσθέσουμε μερικές φλούδες από λάιμ.

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

efitax
efitax @efitax
Υπέροχη γεύση και άρωμα.Άρεσε και στους πιο δύσκολους!Πολύ εύκολη και γρήγορη.

Από

evdoba
evdoba @evdoba
στις
,