Limonchello με σαφράν
Ομορφα, κίτρινα, μυρωδάτα λεμόνια λίγες μέρες υπομονή και αγάπη... και ετοιμο το υγιεινό και σπιτικό λικεράκι μας. Για απολαυστικές βραδιες γυρω απο το τζάκι ή και για τα κέικ και τα γλυκά μας. Καλη απόλαυση!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το σαφράν του δείνει μια ξεχωριστή γεύση και χρύσο χρώμα !!! Αν δεν το βιάζεστε αφήστε περισσότερες μέρες το ρακί με τις λεμονόφλουδες οχι πάνω από μήνα όμως!
Υλικά
-
5-6 φλούδες απο βιολογικά κίτρινα λεμόνια καθαρισμένα με το εργαλείο που καθαρίζουμε πατάτες (Προσοχή! Χωρις το ασπρο μέρος γιατι πικρίζει)
-
1 λίτρο ρακί
-
1 φλ. ζάχαρη άσπρη
-
1/2 φλ. νερό
-
3-4 στίμονες από σαφράν (δίνει χρώμα και γεύση)
-
1 λεμόνι (μόνο τον χυμό, από αυτά που έχουμε καθαρίσει)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε μια μεγάλη γυάλα τις φλούδες των λεμονιών το ρακί και το σαφράν. Τα αφήνουμε για 4 μέρες.
-
2
Σουρώνουμε το μίγμα πολύ καλά με τούλι. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε ελαφρύ σιρόπι με την ζάχαρη,τον χυμό του λεμονιού και το νέρο και το ανακατεύουμε με το μίγμα. (κρύο, για να κρατήσει την διαύγεια το λικερ).
-
3
Το αφήνουμε να ζυμωθεί τουλάχιστον 4 μέρες ακόμα, όσο μένει γίνεται καλύτερο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια