Limonchello με σαφράν

14 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
sophia p.
sophia p. @cook_8497240
,Ελλαδα

Ομορφα, κίτρινα, μυρωδάτα λεμόνια λίγες μέρες υπομονή και αγάπη... και ετοιμο το υγιεινό και σπιτικό λικεράκι μας. Για απολαυστικές βραδιες γυρω απο το τζάκι ή και για τα κέικ και τα γλυκά μας. Καλη απόλαυση!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το σαφράν του δείνει μια ξεχωριστή γεύση και χρύσο χρώμα !!! Αν δεν το βιάζεστε αφήστε περισσότερες μέρες το ρακί με τις λεμονόφλουδες οχι πάνω από μήνα όμως!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

περίπου 1 1/2 λίτρα λικέρ
  1. 5-6 φλούδες απο βιολογικά κίτρινα λεμόνια καθαρισμένα με το εργαλείο που καθαρίζουμε πατάτες (Προσοχή! Χωρις το ασπρο μέρος γιατι πικρίζει)
  2. 1 λίτρο ρακί
  3. 1 φλ. ζάχαρη άσπρη
  4. 1/2 φλ. νερό
  5. 3-4 στίμονες από σαφράν (δίνει χρώμα και γεύση)
  6. 1 λεμόνι (μόνο τον χυμό, από αυτά που έχουμε καθαρίσει)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε μια μεγάλη γυάλα τις φλούδες των λεμονιών το ρακί και το σαφράν. Τα αφήνουμε για 4 μέρες.

  2. 2

    Σουρώνουμε το μίγμα πολύ καλά με τούλι. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε ελαφρύ σιρόπι με την ζάχαρη,τον χυμό του λεμονιού και το νέρο και το ανακατεύουμε με το μίγμα. (κρύο, για να κρατήσει την διαύγεια το λικερ).

  3. 3

    Το αφήνουμε να ζυμωθεί τουλάχιστον 4 μέρες ακόμα, όσο μένει γίνεται καλύτερο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

sophia p.
sophia p. @cook_8497240
στις
,Ελλαδα