Λινγκουίνι με σάλτσα πέστο
Γρήγορη μακαρονάδα με χαμηλά λιπαρά και οικονομική
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να βάλετε και αποξηραμένο βασιλικό βέβαια,αλλά σε αυτή την περίπτωση να βάλετε περισσότερο μαιντανό.Το σκόρδο το βάζετε ανάλογα με τα γούστα, αν θέλετε ελαφριά γεύση βάλτε 1 σκελίδα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό να κρατάνε γιατί θα μαγειρευτούν και λίγο μέσα στη σάλτσα.
-
2
Ετοιμάστε το πέστο. Μέσα στο μούλτι ρίξτε τον μαιντανό, το βασιλικό, ελαιόλαδο, αλάτι, καρύδια,πιπέρι, το σκόρδο και χτυπήστε το μέχρι να διαλυθεί καλά ο μαιντανός κι ο βασιλικός.Αν είναι πολύ πυχτό ρίξτε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
-
3
Ρίξτε το σε ένα τηγάνι, προσθέστε τον κύβο και λίγο ζουμί από τα ζυμαρικά που βράζουν.
-
4
Μόλις γίνουν τα μακαρόνια τα βάζετε κι αυτά κατευθείαν από την κατσαρόλα στη σάλτσα,δεν τα σουρώνετε. Δοκιμάζετε κι αν χρειάζεται αλάτι προσθέτετε.
-
5
Ανακατέψτε πάρα πολύ καλά να πάει το πέστο παντού.
-
6
Πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)