Linzertorte φράουλα
Αφράτη μυρωδάτη τάρτα με μαρμελάδα φράουλα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή η συνταγή είναι του Παρλιάρου. Είναι φοβερή.Μην σας τρομάξει το ζυμάρι που κολλάει, έτσι πρέπει να είναι. Θα το τυλήξετε στην μεβράνη σε ορθογώνιο σχήμα ώστε να είναι εύκολο να το απλώσετε στο ταψάκι σας. Εγώ το αλεύρωσα λίγο και το άπλωσα πρώτα με τον πλάστη. Μετά το πάτησα με τα χέρια.Καλή επιτυχία!!!!
Υλικά
-
4 βραστούς κρόκους αυγών
-
300 γρ. αλεύρι
-
300 γρ. ζάχαρη άχνη
-
300 γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη
-
2 αυγά
-
250 γρ. βούτυρο πλάκα κομμένο σε κύβους
-
30 γρ. ρούμι μαύρο
-
1 κουτ.του γλυκού κανέλα
-
1 πρέζα αλάτι
-
30 γρ. νερό
-
200 γρ. μαρμελάδα φράουλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε τους κρόκους ώστε να γίνουν σκόνη και την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
-
2
Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό μέχρι να γίνει ένα μαλακό και ομοιογενές ζυμάρι.
-
3
Την τυλίγουμε με μεβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει (εγώ την άφησα μία νύχτα και την έφτιαξα το πρωί).
-
4
Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 23/23 περίπου.Κρατάμε λίγη ζύμη για τα κορδόνια.Στρώνουμε το ζυμάρι και απλώνουμε την μαρμελάδα μας αφήνωντας 1εκ. περιφερειακά χωρίς μαρμελάδα.
-
5
Ρίχνω αλεύρι στο ζυμάρι που κράτησα να γίνει σφηχτό και φτιάχνω κορδόνια σαν της πάστα φλώρας.
-
6
Ψήνω στον αέρα στους 160 βαθμούς για μία ώρα ακριβώς.
Σχόλια (4)