Linzertorte φράουλα

Μαγειρεύτηκε 2 φορές
ΚΑΡΜΕΝ
ΚΑΡΜΕΝ @cook_8453863
,ΕΛΛΑΔΑ

Αφράτη μυρωδάτη τάρτα με μαρμελάδα φράουλα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή η συνταγή είναι του Παρλιάρου. Είναι φοβερή.Μην σας τρομάξει το ζυμάρι που κολλάει, έτσι πρέπει να είναι. Θα το τυλήξετε στην μεβράνη σε ορθογώνιο σχήμα ώστε να είναι εύκολο να το απλώσετε στο ταψάκι σας. Εγώ το αλεύρωσα λίγο και το άπλωσα πρώτα με τον πλάστη. Μετά το πάτησα με τα χέρια.Καλή επιτυχία!!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. 4 βραστούς κρόκους αυγών
  2. 300 γρ. αλεύρι
  3. 300 γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη
  4. 250 γρ. βούτυρο πλάκα κομμένο σε κύβους
  5. 30 γρ. ρούμι μαύρο
  6. 1 κουτ.του γλυκού κανέλα
  7. 1 πρέζα αλάτι
  8. 30 γρ. νερό
  9. 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίβουμε τους κρόκους ώστε να γίνουν σκόνη και την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

  2. 2

    Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό μέχρι να γίνει ένα μαλακό και ομοιογενές ζυμάρι.

  3. 3

    Την τυλίγουμε με μεβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει (εγώ την άφησα μία νύχτα και την έφτιαξα το πρωί).

  4. 4

    Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 23/23 περίπου.Κρατάμε λίγη ζύμη για τα κορδόνια.Στρώνουμε το ζυμάρι και απλώνουμε την μαρμελάδα μας αφήνωντας 1εκ. περιφερειακά χωρίς μαρμελάδα.

  5. 5

    Ρίχνω αλεύρι στο ζυμάρι που κράτησα να γίνει σφηχτό και φτιάχνω κορδόνια σαν της πάστα φλώρας.

  6. 6

    Ψήνω στον αέρα στους 160 βαθμούς για μία ώρα ακριβώς.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (2)

Σχόλια (4)

kitrinos
kitrinos @cook_8451398
Πολύ νόστιμη τάρτα! Βρήκα πρόσφατα κατεψυγμένα βατόμουρα σε σούπερ μάρκετ κι έψαξα να βρω την συγκεκριμένη συνταγή που είχε δείξει ο Παρλιάρος.\nΌπως έλεγε η συγκεκριμένη αυστριακή συνταγή γίνεται με μαρμελάδα βατόμουρο, εννοείται όμως ότι μπορούμε να βάλουμε οποιαδήποτε της αρεσκείας μας. \nΈφτιαξα λοιπόν την μαρμελάδα βατόμουρο πρώτα, που γίνεται πανεύκολα και θέλει 500 γραμμάρια βατόμουρα και 400 γραμμάρια ζάχαρη, τα βάζουμε σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια την χαμηλώνουμε, αφήνοντας την να βράσει μέχρι να δέσει.\nΕπίσης δεν είχα αμύγδαλο σκόνη, οπότε άλεσα πολύ καλά αμύγδαλα, ίσως γι αυτό η ζύμη να έγινε ακόμα πιο μαλακή και παρόλο που την άφησα 2 ώρες στο ψυγείο να μην έσφιξε όσο θα έπρεπε για να ανοιχτεί με πλάστη.\nΓια τους κρόκους που βάζουμε στην συνταγή, ο Παρλιάρος λέει ότι μπαίνουν για να κρατάνε αφράτη την τάρτα, αλλά μπορούμε να τους παραλείψουμε κιόλας, πάντως στην γεύση δεν τους καταλαβαίνεις!\n

Από

ΚΑΡΜΕΝ
ΚΑΡΜΕΝ @cook_8453863
στις
,ΕΛΛΑΔΑ