Λιωτήρι Μάνης
Ελιοτυρόπιτα λίγο διαφορετική αλλά πεντανόστιμη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Πολύ εύκολη, μυρωδάτη ελαιοτυρόπιτα διαφορετική από τις ελιόπιτες που γνωρίζουμε!! Δοκιμάστε την αξίζει!!!
Υλικά
-
4 φλ. περίπου αλεύρι
-
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-
1 αυγό
-
1 φλ. τυρί φέτα τριμμένη
-
1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι
-
2 κ.σ. βιτάμ λιωμένο
-
20 ελιές, όποιες σας αρέσουν
-
ρίγανη, πιπέρι
-
1/2 φλ. νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε λεκάνη ρίχνουμε το βούτυρο, το κεφαλοτύρι, τη φέτα, αλεύρι, μπέικιν και αυγό.
-
2
Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία ζύμη,απαλή.
-
3
Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι, στρώνουμε τη ζύμη μας πιέζοντας με τα δάχτυλα να σηκωθεί μέχρι στις άκρες του ταψιού. Παίρνουμε μια μια τις ελιές και τις πιέζουμε πάνω στη ζύμη μας.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β. 40-45 λεπτά να ροδίσει.
-
5
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε!
Σχόλια (14)