kimwlos
kimwlos @kimwlos
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα

Στον αγαπητό ggr που ένα θεματάκι το έχει με τα μούσμουλα (δέσπολα επί το Κρητικότερον). Στην υγειά σου λοιπόν Γεώργιε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή την βρήκα στο εξαιρετικό site Κρητικής διατροφής www.cretangastronomy.gr

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 Minutes
1 λίτρο λικέρ
  1. 140 γρ. κουκούτσια από δέσπολα (μούσμουλα)
  2. 350 γρ. καλή Κρητική ρακή
  3. 315 γρ. ζάχαρη
  4. 525 γρ. νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφού φάμε τα δέσπολα συγκεντρώνουμε τα κουκούτσια και είτε τα αφήνουμε να στεγνώσουν στον ήλιο είτε τα βάζουμε στον φούρνο στον αέρα στους 70oC. Και στις δυο περιπτώσεις θα πρέπει να σκάσει η φλούδα και να ξεφλουδίζουν.

  2. 2

    Κόβουμε τα κουκούτσια στη μέση ή στα τέσσερα, ανάλογα το μέγεθος τους και τοποθετούμε σε καθαρή ευρύχωρη γυάλα.

  3. 3

    Προσθέτουμε την ρακή και κλείνουμε το βάζο. Τοποθετούμε σε σκιερό μέρος και το αφήνουμε για 3 μήνες.

  4. 4

    Μετά από τρείς μήνες σουρώνουμε και πετάμε τα κουκούτσια

  5. 5

    Και βράζουμε το νερό και την ζάχαρη σε ελαφρύ σιρόπι, για πέντε λεπτά από την ώρα του βρασμού.Αφήνουμε να κρυώσει

  6. 6

    Και προσθέτουμε στην γυάλα. Ξαναβάζουμε σε σκιερό μέρος για άλλον ένα μήνα.

  7. 7

    Ξανασουρώνουμε, αυτή τη φορά κατά προτίμηση και με ένα φίλτρο του καφέ και φυλάμε σε καθαρό μπουκάλι.

  8. 8

    Απολαμβάνουμε με καλή παρέα. Στην υγεία σας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (10)

Θεονυμφη Βρακουρακη
Θεονυμφη Βρακουρακη @cook_9756776
ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΟΥΡΩΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΙΚΕΡΑΚΙ,ΑΝ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!

Από

kimwlos
kimwlos @kimwlos
στις
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα
Φτάσε όπου δεν μπορείς!!! Είμαι η kimwlos (με σήμα την φώκια), κατά κόσμον Δήμητρα μέλος της συνταγοπαρέας από το 2011. Γιαννιώτισσα γέννημα θρέμμα αλλά και κρητικιά εκ γάμου. Αγαπώ το καλό φαγητό, λατρεύω τη ζαχαροπλαστική και πάντα μου αρέσει να δοκιμάζω νέες συνταγές. Στο ελεύθερο χρόνο μου μαθαίνω παραδοσιακούς χορούς. Μεγάλη αγάπη η Κρήτη και η παράδοση, είτε μαγειρική είτε χορευτική είτε μουσική, είμαι κορίτσι παραδισιακό πως να το κάνουμε. Θα με βρεις και στο instagram: https://www.instagram.com/kimwlos/ Όλες οι συνταγές μου και στο cookwithdimitra.com
Δες περισσότερα