Liqueur 44

31 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
kimwlos
kimwlos @kimwlos
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα

Ένα λικέρ φόρος τιμής στη Σουηδός Μάγειρας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Με άρωμα μανταρίνι και διακριτική επίγευση καφέ. Αξίζει την αναμονή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 λίτρο ποτού
  1. 4 μανταρίνια
  2. 44 κόκους καφέ
  3. 44 κύβους ζάχαρης ή 44 κουτ.γλ. ζάχαρη
  4. 1 λίτρο αλκοόλ (ή ρακί, βότκα κλπ)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Με μια βελόνα πλεξίματος κάνουμε 11 τρύπες σε κάθε ένα μανταρίνι και σε κάφε τρύπα κρύβουμε έναν κόκο καφέ.

  2. 2

    Βάζουμε το αλκοόλ, τη ζάχαρη και τα μανταρίνια σε μια γυάλα. Βάζουμε σε ντουλάπι για 44 μέρες. Τις πρώτες μέρες ανακινούμε συχνά ως να λιώσει η ζάχαρη μετά το ξεχνάμε.

  3. 3

    Μετά απο 44 μέρες το λικέρ μας έχει πάρει χρώμα και άρωμα.

  4. 4

    Σουρώνουμε με ένα φίλτρο καφέ και αρκετή υπομονή. Η υπομονή μας θα ανταμειφθεί γιατί θα πάρουμε ένα πολύ διαυγές λικέρ.

  5. 5

    Στην υγειά μας Νατασσάκι

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

kimwlos
kimwlos @kimwlos
στις
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα
Φτάσε όπου δεν μπορείς!!! Είμαι η kimwlos (με σήμα την φώκια), κατά κόσμον Δήμητρα μέλος της συνταγοπαρέας από το 2011. Γιαννιώτισσα γέννημα θρέμμα αλλά και κρητικιά εκ γάμου. Αγαπώ το καλό φαγητό, λατρεύω τη ζαχαροπλαστική και πάντα μου αρέσει να δοκιμάζω νέες συνταγές. Στο ελεύθερο χρόνο μου μαθαίνω παραδοσιακούς χορούς. Μεγάλη αγάπη η Κρήτη και η παράδοση, είτε μαγειρική είτε χορευτική είτε μουσική, είμαι κορίτσι παραδισιακό πως να το κάνουμε. Θα με βρεις και στο instagram: https://www.instagram.com/kimwlos/ Όλες οι συνταγές μου και στο cookwithdimitra.com
Δες περισσότερα