Liqueur 44
Ένα λικέρ φόρος τιμής στη Σουηδός Μάγειρας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Με άρωμα μανταρίνι και διακριτική επίγευση καφέ. Αξίζει την αναμονή.
Υλικά
-
4 μανταρίνια
-
44 κόκους καφέ
-
44 κύβους ζάχαρης ή 44 κουτ.γλ. ζάχαρη
-
1 λίτρο αλκοόλ (ή ρακί, βότκα κλπ)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Με μια βελόνα πλεξίματος κάνουμε 11 τρύπες σε κάθε ένα μανταρίνι και σε κάφε τρύπα κρύβουμε έναν κόκο καφέ.
-
2
Βάζουμε το αλκοόλ, τη ζάχαρη και τα μανταρίνια σε μια γυάλα. Βάζουμε σε ντουλάπι για 44 μέρες. Τις πρώτες μέρες ανακινούμε συχνά ως να λιώσει η ζάχαρη μετά το ξεχνάμε.
-
3
Μετά απο 44 μέρες το λικέρ μας έχει πάρει χρώμα και άρωμα.
-
4
Σουρώνουμε με ένα φίλτρο καφέ και αρκετή υπομονή. Η υπομονή μας θα ανταμειφθεί γιατί θα πάρουμε ένα πολύ διαυγές λικέρ.
-
5
Στην υγειά μας Νατασσάκι
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια