Βιβλίο Συνταγών: 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Κυρίως πιάτο

Αρακάς... βουτύρου

Προστέθηκε από ggr, 07.05.12
4.875
       
       
(16)

Μία συνταγή πραγματικά πανεύκολη, μία διαφορετική πρόταση για το μαγείρεμα του αρακά, μία εναλλακτική επιλογή από τον συνήθη (και εξαιρετικά γευστικό) λαδερό αρακά. Είναι μία επίσης πολύ νόστιμη επιλογή, η οποία υπερέχει έναντι της προηγούμενης σε ένα σημείο: είναι καλύτερος σαν γαρνιτούρα άλλων πιάτων, κυρίως κρέατος. Και σαν κυρίως πιάτ...


Λαζάνια στο φούρνο με σάλτσα 3 τυριά

Προστέθηκε από stellaaa, 01.04.10
4.8
       
       
(5)

Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή που θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.


Πεντανόστιμη πέρκα

Προστέθηκε από LAURITA, 16.07.08
4.8571
       
       
(140)

Λεμονάτη και γευστική συνταγή για φιλέτο ψαριού


Ρεβύθια στο πήλινο

Προστέθηκε από MAGEIRISSA, 29.08.08
4.8605
       
       
(129)

Έτσι τα τρώμε εμείς τα ρεβύθια. Αφιερωμένα στη μικρή πίπη.


Ψαρονέφρι με μέλι, μουστάρδα και δενδρολίβανο

Προστέθηκε από Sol81, 30.06.10
4.7826
       
       
(23)

Πανεύκολο, γρήγορο και νόστιμο πιάτο!


Σαλάτες

Σαλάτα με μαυρομάτικα

Προστέθηκε από louna, 20.03.08
4.8511
       
       
(94)

Ακόμα και αν δεν είστε fan του συγκεκριμένου οσπρίου, αξίζει να το δοκιμάσετε, γιατί η σως είναι όλα τα λεφτά...


Γλυκά

Γαλλική μηλόπιτα

Προστέθηκε από Phoebe, 28.08.12
4.9474
       
       
(19)

«Οh la la, quelle délice» θα έλεγαν οι Γάλλοι!


Ορεκτικά / Συνοδευτικά

Ριζότο με κοτόπουλο και κάρυ

Προστέθηκε από mama, 14.02.08
4.5
       
       
(22)

Ενα εύκολο ριζότο.. Γρήγορο και νόστιμο..


Ψωμί / Ζύμες

Ζυμωτό ψωμί με αλεύρι ζέας

Προστέθηκε από gel, 02.11.12
4.8864
       
       
(44)

Τι θα λέγατε να δοκιμάζατε το ψωμί που έτρωγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, αλλά και μέχρι τις αρχές του περασμένου αιώνα; Χρησιμοποιούσαν αλεύρι ζέας (υψηλής θρεπτικής αξίας) και είναι ο λόγος που έφτιαξα το πρώτο μου ψωμί!!!...


Σούπες

Σούπα κάστανο με καρότα και σέλερυ

Προστέθηκε από foodie1973, 17.11.15
5
       
       
(1)

Απλή, παραδοσιακή γαλλική συνταγή καστανόσουπας με άφθονα κάστανα, καρότα, σέλερι, ζωμό βοδινού, άσπρο κρασί και λίγη κρέμα γάλακτος.