Βιβλίο Συνταγών: ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Κυρίως πιάτο

Γαμοπίλαφο

Προστέθηκε από popaki, 17.01.08
4.9
       
       
(30)

Της πεθεράς μου συνταγή. Είναι τέλεια. Εμείς πάντως δεν περιμένουμε γάμο για να το φάμε.


Γιαουρτλού κεμπάπ

Προστέθηκε από MariaV, 09.11.08
4.831
       
       
(71)

Συνταγή από την Πόλη.


Γίγαντες στο φούρνο με σπανάκι

Προστέθηκε από Iro, 24.11.08
4.75
       
       
(32)


Γούνες

Προστέθηκε από ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΥΛΑ, 12.10.08
5
       
       
(1)

Εξαιρετικος μεζες για ουζακι ή τσιπουρο.


Γουρουνόπουλο ψητό σε λεμονόφυλλα

Προστέθηκε από Ελeνη, 24.08.11
5
       
       
(3)

Μια Κρητική συνταγή για γουρουνόπουλο ψημένο στο φούρνο πάνω σε λεμονόφυλλα.


Μοσχαράκι κοκκινιστό γιαουρτλού

Προστέθηκε από linmak88, 07.07.09
4.8889
       
       
(27)

Είναι μία συνταγη που όποιος την κάνει, θα καταλάβει τι θα πει γεμάτη γεύση!


Μοσχαρίσια μάγουλα

Προστέθηκε από koukli, 19.12.11
5
       
       
(1)

Μια συνταγή που την διάβασα από την Ελευθεροτυπία και εκτελέστηκε με ευκολία. Μοσχαράκι με γαλλική φινέτσα


Μπακαλιάρος κουρκούτι

Προστέθηκε από petroskavala, 23.03.16

Η βασική συνταγή για τον μπακαλιάρο με κουρκούτι για την 25η Μαρτίου και όχι μόνο!


Οι σπιτικές χυλοπίτες της γιαγιάς μου

Προστέθηκε από pinalaki, 05.06.11
5
       
       
(7)

Σπιτικές χυλοπίτες από τα χεράκια σας! Συνταγή της γιαγιάς, αγαπημένη!


Σκιουφιστά μακαρόνια με στακοβούτυρο

Προστέθηκε από Kimwlos, 09.02.16

Σκιουφιστά ή σκιουφιχτά, χειροποίητα στο σπίτι ή του εμπορίου με στακοβούτυρο ή λάδι, με ξερή μυζήθρα ή χωρίς είναι απλά άλλο ένα εξαίσιο Κρητικό πιάτο.


Ταλιατέλες σπιτικές με βούτυρο

Προστέθηκε από lia92, 01.06.11

Πεντανόστιμες πανεύκολες ταλιατέλες απ'τα χεράκια μας


Φασολάκια με φέτα και αβγά

Προστέθηκε από amande, 19.01.15
5
       
       
(2)

Πολύ πολύ νόστιμα!!


Φασόλια γίγαντες στον φούρνο, alla bostoniana

Προστέθηκε από ggr, 07.04.10
5
       
       
(9)

Πιάτο τυπικό της κουζίνας της Βοστόνης, ελαφρά προσαρμοσμένο στις δικές μας διατροφικές συνήθειες.

Το έφτιαχνα όταν ζούσα στην Ιταλία, “χαλαλίζοντας” λίγο καλό και παχύ προσούτο αντί για το μπέικον.


Χειροποίητες χυλοπίτες

Προστέθηκε από Roussou, 06.07.13

Χειροποιητες χιλοπιτες: φτιάχνουμε το ζυμαρι, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα, το κόβουμε σε λωρίδες και τις αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα να στεγνωσουν παίρνουμε τις λωρίδες και τις κόβουμε με ψαλιδι μικρά τετράγωνα....


Γλυκά

Αμύγδαλα Καραμελωμένα

Προστέθηκε από star, 03.03.08
4.7273
       
       
(11)


Αποξηραμένα βερίκοκα

Προστέθηκε από Sitronella, 12.06.06
3
       
       
(1)

Χρειάζεστε βερίκοκα άψογα σε όψη και πρώτης ποιότητας. Με τη συνταγή αυτή, γίνονται αποξηραμένα μεν, αλλά αρκετά μαλακά.


Γευστικοί λουκουμάδες με 3 υλικά

Προστέθηκε από panoskef08, 02.04.13
4.5
       
       
(2)

Οι πιο εύκολοι και οικονομικοί λουκουμάδες χρησιμοποιώντας μόνο 3 υλικά.


Γλυκό κουταλιού λεμόνι

Προστέθηκε από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 17.02.10
4.5854
       
       
(41)

Λεμονάκι μυρωδάτο, υπέροχο που θα σας μείνει αξέχαστο το αυθεντικό άρωμα του και η καταπληκτική γεύση του. Δοκιμάστε το. Αν θέλετε μπορείτε να σερβίρετε ένα ρολάκι από το γλυκάκι σας πάνω σε παγωτό ή σε κάθε κομμάτι πανακότα....


Γλυκό κουταλιού νεκταρίνι

Προστέθηκε από miou, 25.09.10
4.7826
       
       
(23)

Ένα πεντανόστιμο και εύκολο γλυκό κουταλιού για οσους λατρεύουν τα νεκταρίνια.


Οδηγίες βήμα βήμα

Άνοιγμα φύλλου με την μέθοδο του ήλιου

Προστέθηκε από Sol81, 16.03.09
4.8624
       
       
(109)

Πρόκειται για έναν πανεύκολο τρόπο να ανοίξει κανεις τουλάχιστον 17 φύλλα, ανοίγοντας μόνο ένα.


Διατηρείστε τις μπάμιες στην κατάψυξη

Προστέθηκε από pinalaki, 28.09.14
5
       
       
(2)

Ένας τρόπος εύκολος και πρακτικός για να διατηρείτε τις μπάμιες στην κατάψυξη. Μένουν φρεσκότατες και διατηρούν το χρώμα τους


Πώς καθαρίζεται και συντηρείται η κολοκύθα;

Προστέθηκε από bvick, 03.09.12
4.8696
       
       
(23)

Επιστρέφοντας από τις διακοπές συναντήσαμε έναν παραγωγό που πωλουσε στον δρόμο δεκάδες πορτοκαλί, στρογγυλές και λαχταριστές κολοκύθες! Είναι εξαιρετικο υλικό και μπορεί να συντηρηθεί καιρό. αγοράσαμε κι εμείς λοιπόν, μια κολοκύθα 12 κιλών και όλοι με ρωταγαν τι θα την κάνω… ορίστε λοιπόν πως με απλά βήματα μπορείτε να έχετε στο ψυγείο σ...


Πώς καθαρίζουμε φραγκόσυκα

Προστέθηκε από ggr, 11.09.12
5
       
       
(4)

Μετά από ένα σημαντικό αριθμό φρούτων που έχω καθαρίσει, έχοντας χρησιμοποιήσει μάλιστα διαφορετικές μεθόδους, μπορώ με ασφάλεια να σας πω ποιος είναι εκείνος ο τρόπος που κατά την άποψή μου προσφέρει τη μεγαλύτερη ασφάλεια απέναντι στα ...διαολοαγκαθάκια τους αλλά και την μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα στο καθάρισμα των φρούτων....


Χαμαίμηλον (χαμομήλι) για αποξήρανση

Προστέθηκε από litsa d, 27.04.11
4.8
       
       
(10)

Το χαμομήλι ή χαμαίμηλον κατά τον Ιπποκράτη (δηλ.μήλο του εδάφους) στολίζει ανθισμένο την Ελληνική ύπαιθρο. Απρίλης μήνας και οι ευωδιαστές κιτρινόλευκες μαργαρίτες του ευωδιάζουν τα λιβάδια, τα σοκάκια, τα περιβόλια, τους κήπους μας. Γνωρίζετε πως ο σπόρος του μπορεί να καλλιεργηθεί και στη γλάστρα μας; Γνωρίζετε πώς αποξηραίνουμε το χαμ...


<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>