κύρια φωτογραφία συνταγής Λυχναράκια Κρήτης
benten
benten @cook_8461075

Είναι μια εύκολη συνταγή γνωστή στην Κρήτη που περιέχει το ζυμάρι και την γέμιση που είναι απο φρέσκια μηζύθρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι τέλεια σε εμφάνιση και αφροτά στο φάγωμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

εξίντα κομμάτια
  1. 1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  3. 1 φλιτζάνα του τσαγιού ζάχαρη
  4. 1 μπέικιν πάουτερ
  5. 1 φλιτζάνα φρέσκο γάλα
  6. 1 αβγό για το άλειμα
  7. 800 γρ. μηζήθρα
  8. 1 φλιτζάνα ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και το λαδι

  2. 2

    Ρίχνομε σιγά σιγά το αλεύρι το μπέικιν και το γάλα

  3. 3

    Ζυμώνουμε το υλικό μέχρι να γίνει μια ζύμη ελαστική

  4. 4

    Στη συνέχεια ζυμώνω τη μυζύθρα με μια φλιτζάνα ζάχαρη

  5. 5

    Μετά παίρνω ζύμη και ανοίγω φύλλο πάχους δύο εκατοστά

  6. 6

    Κόβω στρογγυλά κομμάτια, γεμίζω με γέμιση και κρατώντας με το αριστερό χέρι κλείνω με το δεξί, πιέζοντας τις άκρες με τα δάχτυλα πρός το κέντρο

  7. 7

    Στη συνέχεια χτυπάμε ενα αβγό και τα αλείφουμε απο πάνω

  8. 8

    Τέλος πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθεμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (12)

ΚΑΡΜΕΝ
ΚΑΡΜΕΝ @cook_8453863
Μου αρέσουν πολύ τα πιτάκια με γλυκιά μυζήθρα! Αλλά επειδή δεν έχω αυτή την εποχή πειράζει να βάλω μανούρι? ή καλύτερα να βάλω ανθότυρο?

Από

benten
benten @cook_8461075
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα