Sitronella
Sitronella @Sitronella
Τραχήλα

Ένα γρήγορο και νόστιμο πιάτο

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 λεπτά
4 μερίδες
  1. 1/2 κιλό χοιρινό
  2. 200 γρ. κόκκινες πιπεριές
  3. 1/2 κ.γ. σκόνη τσίλι
  4. 1/2 κ.σ. σκούρα σάλτσα σόγιας
  5. 1 κ.γ. κρασί
  6. 1/2 κ.γ ζάχαρη
  7. 1 κ.γ. αραβοσιτάλευρο
  8. μαριναδα
  9. 1 1/2 κ.σ. σκούρα σάλτσα σόγιας
  10. 1 κ.σ. κρασί λευκό ξηρό
  11. 1 κ.σ. αραβοσιτάλευρο
  12. 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  13. 1/8 κ.γ. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ. Κόβουμε το χοιρινό σε λωρίδες και το ανακατεύουμε με τη μαρινάδα. Το αφήνουμε έτσι για τουλάχιστον 10-15 λεπτά.

  2. 2

    Κόβουμε τις πιπεριές λωρίδες και τις αλατίζουμε ελαφρά.

  3. 3

    Βάζουμε 1-2 κ.σ. λάδι στο wok και τηγανίζουμε τις πιπεριές μέχρι να είναι 3/4 έτοιμες. Τις βγάζουμε από το τηγάνι, καθαρίζουμε το wok με μια πετσέτα και βάζουμε άλλες 3 κ.σ. λάδι.

  4. 4

    Μετά ρίχνουμε το κρέας. Το τηγανίζουμε βάζοντας τα μισά καρυκεύματα, μέχρι να είναι και αυτό κατά τα 3/4 έτοιμο. Προσέχουμε τα καρυκεύματα να τα βάζουμε ένα ένα με διαστήματα κάποιων δευτερολέπτων και ανακατεύοντας κάθε φορά.

  5. 5

    Όταν θα είναι 3/4 έτοιμο το κρέας, προσθέτουμε τις πιπεριές και τα υπόλοιπα καρυκεύματα και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά ακόμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

trinity
trinity @cook_8497843
ΠΑΡΑ πολυ καλο!!
Ολοι άδειασαν τα πιατα τους!

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Τραχήλα
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα