Λωρίδες χοιρινού με κόκκινη πιπεριά
Ένα γρήγορο και νόστιμο πιάτο
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ. Κόβουμε το χοιρινό σε λωρίδες και το ανακατεύουμε με τη μαρινάδα. Το αφήνουμε έτσι για τουλάχιστον 10-15 λεπτά.
-
2
Κόβουμε τις πιπεριές λωρίδες και τις αλατίζουμε ελαφρά.
-
3
Βάζουμε 1-2 κ.σ. λάδι στο wok και τηγανίζουμε τις πιπεριές μέχρι να είναι 3/4 έτοιμες. Τις βγάζουμε από το τηγάνι, καθαρίζουμε το wok με μια πετσέτα και βάζουμε άλλες 3 κ.σ. λάδι.
-
4
Μετά ρίχνουμε το κρέας. Το τηγανίζουμε βάζοντας τα μισά καρυκεύματα, μέχρι να είναι και αυτό κατά τα 3/4 έτοιμο. Προσέχουμε τα καρυκεύματα να τα βάζουμε ένα ένα με διαστήματα κάποιων δευτερολέπτων και ανακατεύοντας κάθε φορά.
-
5
Όταν θα είναι 3/4 έτοιμο το κρέας, προσθέτουμε τις πιπεριές και τα υπόλοιπα καρυκεύματα και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Σχόλια (7)
Ολοι άδειασαν τα πιατα τους!