Λουκάνικα γιουβέτσι
Εύκολο, νόστιμο και αρκετά γρήγορο φαγητό.
Υλικά
-
4 χωριάτικα λουκάνικα σε ροδέλες
-
1 συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη
-
αλάτι, πιπέρι,
-
1 κουτ.γλυκού ζάχαρη
-
1 κουτ.γλυκού ξερό δυόσμο
-
νερό
-
σπορέλαιο για τηγάνισμα
-
500 γρ κριθαράκι ή κοφτό μακαρονάκι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε τηγάνι βάζετε λίγο λάδι και σωτάρετε τα λουκάνικα.
-
2
Σε ένα ταψί ρίχνεται την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο,τη ζάχαρη και περίπου δύο ποτήρια νερό. Προσθέτετε και τα λουκάνικα μαζί με το λάδι που τα σωτάρατε.
-
3
Βάζετε το ταψί στο φούρνο στους 170 βαθμούς και το αφήνεται να βράσει.
-
4
Ρίχνετε το κριθαράκι και προσθέτετε λίγο νερό ακόμα (αν χρειάζεται).
-
5
Αφήνεται να ψηθεί το φαγητό και να είναι "μελάτο" (όχι τελείως στεγνό). Το βγάζεται από το φούρνο αφήνετε λίγο να κρυώσει και το σερβίρετε με τριμμένο τυρί πεκορίνο.
Σχόλια (19)