Λουκάνικο σοκολάτας
Γλυκό σοκολάτας.
Υλικά
-
400 γρ. σοκολατα κουβερτουρα
-
120 γρ. ζαχαρη αχνη
-
100 γρ. βουτυρο
-
4 κουταλιες τη σουπας κρεμα γαλακτος
-
2 κουταλιες της σουπας ρευστο μελι
-
100 γρ. ξεφλουδισμενα αμυγδαλα
-
λαδοχαρτο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ενα δοχειο ριξε το βουτυρο και τη σοκολατα κομμενη σε κομματακια και λειωστε τα σε μπεν μαρι τοποθετοντας το δοχειομεσα σε μια κατσαρολα.
-
2
Προσθεσε το μελι, την ζαχαρη αχνη, την κρ.γαλακτος και τα αμυγδαλα χοντροκομμενα στο μιξερ. Άφησε το μειγμα δυο ωρες να σκληρυνει
-
3
Ξεκολλησε το μειγμα της σοκολατας απο το δοχειο με ενα μαχαιρι και τοποθετησε το πανω στο λαδοχαρτο. Πλασ'το για να δωσεις σχημα.
-
4
Τύλιξε το με το χαρτι και κλεισ'το σαν πορτοφολι.Αφησε το τεσσερις ωρες στο ψυγειο.
-
5
Βγαλε το χαρτι και κυλησε το λουκανικο σε λιγη ζαχαρη αχνη.
Σχόλια