mairoulamar
mairoulamar @mairoulamar112
,Ελλαδα

Νόστιμα και αφράτα λουκανικοπιτάκια!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
γύρω στα 25 λουκανικοπιτάκια
  1. 3/4 κούπα λάδι
  2. 1 κούπα γάλα
  3. 1 φακελάκι μαγιά
  4. 1 κουτλ.γλ. αλάτι
  5. 1 κουτ. γλ. ζάχαρη
  6. αλεύρι (όσο πάρει)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το αυγό και τα χτυπάμε.

  2. 2

    Έπειτα, προσθέτουμε και το λάδι και τα χτυπάμε όλα μαζί.

  3. 3

    Βάζουμε το γάλα να ζεσταίνεται ελαφρά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τη μαγιά μέσα και ανακατεύουμε καλά μεχρι να λιώσει και να αφρίσει λίγο.

  4. 4

    Ρίχνουμε το γάλα μέσα στο μπωλ και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

  5. 5

    Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει. Προσοχή δεν θέλουμε να γίνει πολύ σκληρή. Σκεπάζουμε το μπωλ με μία πετσέτα και περιμένουμε να φουσκώσει.

  6. 6

    Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα ανοίγουμε σε κύκλους και κόβουμε ακτινωτά σε κομμάτια (τριγωνάκια). Βάζουμε στην άκρη του κάθε τριγώνου ενα λουκανικάκι και το τυλίγουμε (όπως και το κρουασάν). Μόλις τα ετοιμάσουμε τοποθετούμε μια λαδόκολλα στο ταψί. Βάζουμε τα λουκανικάκια κι αν θέλουμε τα αλείφουμε από πάνω με λίγο γάλα. Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για 23-30 λεπτά.

  7. 7

    Καλή απόλαυση

  8. 8

    Https://www.youtube.com/watch?v=fruFb4YhxYs Η εκτέλεση της συνταγής στο youtube.

  9. 9

Αντιδράσεις

Σχόλια (15)

mairoulamar
mairoulamar @mairoulamar112
Είναι ανάλογα την κούπα. Την ίδια κούπα χρησιμοποιείς για να μετρήσεις όλα τα υλικά. Εγώ συνήθως βάζω των 200 ml. Οπότε τα 3/4 από τα 200 ml.

Από

mairoulamar
mairoulamar @mairoulamar112
στις
,Ελλαδα
instagram mycastironrecipes
Δες περισσότερα