Λουκανικοπιτάκια με τυρί
Ένα σπέσιαλ πιάτο για πάρτυ ή για μπουφέ. Θα σας ξετρελάνουν!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για τη ζύμη, ζεσταίνουμε ελαφρά τα ποτήρια νερό.
-
2
Παίρνουμε 1/4 του ποτηριού από αυτό το νερό και διαλύουμε σ'αυτό τη μαγιά.
-
3
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μία γούβα στη μέση και ρίχνουμε μέσα σ'αυτή το αλάτι και τη διαλυμένη μαγιά.
-
4
Ανακατεύουμε σιγά σιγά και προσθέτουμε το νερό μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.
-
5
Όταν η ζύμη δεν είναι ούτε νερουλή,ούτε κολλάει στα χέρια μας ξεκινάμε το ζύμωμα
-
6
Για τη γέμιση, χτυπάμε σ' ένα μπολάκι το αυγό μαζί με ελάχιστο αλάτι και το πιπέρι.
-
7
Λιώνουμε το ανθότυρο μ' ένα πιρούνι και το πρσθέτουμε μαζί με το κίτρινο τυρί στο αυγό.
-
8
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα λουκάνικα και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.
-
9
Παίρνουμε το ζυμάρι και το δουλεύουμε με το σιμιγδάλι και το ελαιόλαδο.
-
10
Κατόπιν το χωρίζουμε σε 16 μικρά κομματάκια και τα ανοίγουμε σε φύλλο.Σε κάθε ένα από τα φύλλα αδειάζουμε 1 κ.σ. της γέμισης και τα κλείνουμε καλά.
-
11
Ψήνουμε για 30 λεπτά σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C.
Σχόλια (2)