κύρια φωτογραφία συνταγής Λουκανικοπιτάκια με τυρί

Λουκανικοπιτάκια με τυρί

μικρη νοικοκυρουλα
μικρη νοικοκυρουλα @cook_8458912
athens,ellada

Ένα σπέσιαλ πιάτο για πάρτυ ή για μπουφέ. Θα σας ξετρελάνουν!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

16 λουκανικοπιτάκια
  1. Για τη ζύμη
  2. 1/2 κιλό αλεύρι
  3. 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
  4. 1/2 κ.γ. αλάτι
  5. 1 1/2 νεροπότηρα χλιαρό νερό
  6. Για τη γέμιση
  7. 150 γραμ. ανθότυρο
  8. 150 γραμ. κίτρινα τυριά τριμμένα της αρεσκείας σας
  9. 2 λουκάνικα Φρανκφούρτης μεγάλα
  10. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  11. αλάτι
  12. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για τη ζύμη, ζεσταίνουμε ελαφρά τα ποτήρια νερό.

  2. 2

    Παίρνουμε 1/4 του ποτηριού από αυτό το νερό και διαλύουμε σ'αυτό τη μαγιά.

  3. 3

    Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μία γούβα στη μέση και ρίχνουμε μέσα σ'αυτή το αλάτι και τη διαλυμένη μαγιά.

  4. 4

    Ανακατεύουμε σιγά σιγά και προσθέτουμε το νερό μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.

  5. 5

    Όταν η ζύμη δεν είναι ούτε νερουλή,ούτε κολλάει στα χέρια μας ξεκινάμε το ζύμωμα

  6. 6

    Για τη γέμιση, χτυπάμε σ' ένα μπολάκι το αυγό μαζί με ελάχιστο αλάτι και το πιπέρι.

  7. 7

    Λιώνουμε το ανθότυρο μ' ένα πιρούνι και το πρσθέτουμε μαζί με το κίτρινο τυρί στο αυγό.

  8. 8

    Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα λουκάνικα και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.

  9. 9

    Παίρνουμε το ζυμάρι και το δουλεύουμε με το σιμιγδάλι και το ελαιόλαδο.

  10. 10

    Κατόπιν το χωρίζουμε σε 16 μικρά κομματάκια και τα ανοίγουμε σε φύλλο.Σε κάθε ένα από τα φύλλα αδειάζουμε 1 κ.σ. της γέμισης και τα κλείνουμε καλά.

  11. 11

    Ψήνουμε για 30 λεπτά σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

golfo
golfo @cook_8452627
τελεια πιτακια και με ζυμη σπιτικη!!

Από

μικρη νοικοκυρουλα
στις
athens,ellada