Λουκανικόρυζο
Εύκολο, γρήγορο, εύγευστο φαγητό για όλους!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν το λουκάνικο αφήσει πολύ λίπος στην κατσαρόλα,αφαιρούμε και αφήνουμε όσο θέλουμε. Το ρύζι παίρνει χρώμα από το τηγανισμένο λουκάνικο αλλά αυτό είναι και η νοστιμιά του.
Υλικά
-
1 λουκάνικο 60-70 cm (το βρίσκουμε στο κρεοπωλείο)
-
2 πράσινες πιπεριές
-
1 κρεμμύδι
-
1 κούπα κίτρινο ρύζι
-
3 περίπου κούπες νερό
-
αλάτι, ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα τηγανίζουμε το λουκάνικο αφού το κόψουμε σε μικρά κομματάκια με λίγο λάδι.
-
2
Βγάζουμε τα λουκάνικα και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές ψιλοκομμένα.
-
3
Σωτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε το ρύζι.
-
4
Αφού ανακατέψουμε για λίγο, ρίχνουμε το ζεστό νερό, αλάτι, ρίγανη και αφήνουμε να βράσει το ρύζι.
-
5
Μόλις σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα τηγανισμένα λουκάνικα, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
-
6
Σε 5 λεπτά μπορούμε να σερβίρουμε.
Σχόλια (8)