κύρια φωτογραφία συνταγής Λουκανικόρυζο
Κ.Βασω
Κ.Βασω @cook_8490345
,Ελλάδα

Εύκολο, γρήγορο, εύγευστο φαγητό για όλους!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν το λουκάνικο αφήσει πολύ λίπος στην κατσαρόλα,αφαιρούμε και αφήνουμε όσο θέλουμε. Το ρύζι παίρνει χρώμα από το τηγανισμένο λουκάνικο αλλά αυτό είναι και η νοστιμιά του.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

19 Minutes
  1. 1 λουκάνικο 60-70 cm (το βρίσκουμε στο κρεοπωλείο)
  2. 2 πράσινες πιπεριές
  3. 3 περίπου κούπες νερό
  4. αλάτι, ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα τηγανίζουμε το λουκάνικο αφού το κόψουμε σε μικρά κομματάκια με λίγο λάδι.

  2. 2

    Βγάζουμε τα λουκάνικα και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές ψιλοκομμένα.

  3. 3

    Σωτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε το ρύζι.

  4. 4

    Αφού ανακατέψουμε για λίγο, ρίχνουμε το ζεστό νερό, αλάτι, ρίγανη και αφήνουμε να βράσει το ρύζι.

  5. 5

    Μόλις σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα τηγανισμένα λουκάνικα, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

  6. 6

    Σε 5 λεπτά μπορούμε να σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

Κ.Βασω
Κ.Βασω @cook_8490345
Στη Μακεδονία υπάρχει το λουκάνικο Τζουμαγιάς.Προτιμήστε το!!

Από

Κ.Βασω
Κ.Βασω @cook_8490345
στις
,Ελλάδα