bslc
bslc @cook_8474016
Θεσσαλονίκη,Ελλάδα

Αλμυροί λουκουμάδες με τυρί, στο τηγάνι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν ο χυλός σας βγει πολύ ρευστός ή σφιχτός ρίχνετε αντίστοιχα αλεύρι ή νερό ώστε να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για να φτιάξετε πιο εύκολα τους λουκουμάδες μπορείτε να βρέξετε πριν το χέρι σας και το κουταλάκι Ιδανικά συνοδεύει κρύα μπύρα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
4 άτομα
  1. 2 ποτήρια νερό χλιαρό
  2. 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  3. 1/2 κουταλάκι αλάτι
  4. 300 γρ. τυρί (μπορείτε να το προσαρμόσετε στο γούστο σας)
  5. αλεύρι (όσο πάρει)
  6. σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνουμε το νερό και τη μαγιά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε να λιώσει.

  2. 2

    Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι ώστε να γίνει ένας χυλός (ούτε πολύ ρευστός ούτε πολύ σφιχτός. Αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει.

  3. 3

    Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.

  4. 4

    Παίρνουμε μέρος της ζύμης στο χέρι μας και το κρατάμε χαλαρά σε μπουνιά. Πιέζουμε ώστε να βγει από το πάνω μέρος μία ποσότητα και ''κόβουμε'' με ένα μικρό κουταλάκι. Το μπαλάκι αυτό το ρίχνουμε στο τηγάνι μέχρι να ροδίσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

NIN
NIN @cookNIN
επειδη αυτο το \"οσο παρει\" με τα αλευρια στις συνταγες, με τσακιζει, μηπως μπορεις να πεις εστω κατα προσεγγιση ποσο αλευρι \"παιρνει\" συνηθως?

Από

bslc
bslc @cook_8474016
στις
Θεσσαλονίκη,Ελλάδα