Λουκουμάδες αλμυροί με τυρί
Αλμυροί λουκουμάδες με τυρί, στο τηγάνι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν ο χυλός σας βγει πολύ ρευστός ή σφιχτός ρίχνετε αντίστοιχα αλεύρι ή νερό ώστε να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για να φτιάξετε πιο εύκολα τους λουκουμάδες μπορείτε να βρέξετε πριν το χέρι σας και το κουταλάκι Ιδανικά συνοδεύει κρύα μπύρα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνουμε το νερό και τη μαγιά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε να λιώσει.
-
2
Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι ώστε να γίνει ένας χυλός (ούτε πολύ ρευστός ούτε πολύ σφιχτός. Αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει.
-
3
Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
-
4
Παίρνουμε μέρος της ζύμης στο χέρι μας και το κρατάμε χαλαρά σε μπουνιά. Πιέζουμε ώστε να βγει από το πάνω μέρος μία ποσότητα και ''κόβουμε'' με ένα μικρό κουταλάκι. Το μπαλάκι αυτό το ρίχνουμε στο τηγάνι μέχρι να ροδίσει.
Σχόλια (2)