gerolykos
gerolykos @cook_8460610
,

Καλημέρα στην παρέα, καιρό έχουμε να τα πούμε. Κατά διαστήματα, είδα πολλές συνταγές για λουκουμά σε πολλές κουζίνες, παρόλα αυτά καμία δεν έφτασε ποτέ την τελειότητα αυτού του λουκουμά που θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια. Ομως, η παρακάτω συνταγή, φτάνει αρκετά κοντά σε αυτό το θεσπέσιο γλύκισμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό για το τέλειο μείγμα λουκουμά, είναι στο πολύ χτύπημα. Το μείγμα μας θα πρέπει να είναι κολλώδες και μεταξένιο...Περισσότερες τεχνικές στο foodcodex.blogspot.gr

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
4 άτομα
  1. 500 γρ. νερό (χωρισμένο σε δύο δόσεις των 250γρ)
  2. 375 γρ. αλεύρι τύπου 70% ή σκληρό
  3. 12 γρ. ζάχαρη
  4. 5 γρ. μαγιά ξηρή
  5. αλάτι στη μύτη του κουταλιού
  6. ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  7. ό,τι γαρνίρισμα θέλουμε (κανέλα, σουσάμι, μέλι, πραλίνα κλπ)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αλάτι και το μισό νερό (250 γρ). Χτυπάμε με το φτερό, σε σιγανή ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μια ζύμη σφιχτή που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ.

  2. 2

    Συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνοντας σιγά σιγά, σαν κλωστή, τα υπόλοιπα 250 γρ νερού. Αυξάνουμε σταδιακά την ταχύτητα.

  3. 3

    Αφού προσθέσουμε όλο υπόλοιπο νερό, συνεχίζουμε το χτύπημα για τουλάχιστον 15 - 20 λεπτά. Ο λουκουμάς θα πάρει κολλώδη υφή και θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ.

  4. 4

    Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα τουλάχιστον σε ζεστό χώρο ή για 8 ώρες στο ψυγείο, σκεπασμένο με μια μεμβράνη

  5. 5

    Ζεσταίνουμε μπόλικο ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα ή φριτέζα. Το λάδι που θα τηγανίσουμε τους λουκουμάδες, πρέπει να είναι 170 - 180oC.

  6. 6

    "Κόβουμε" τους λουκουμάδες με την βοήθεια ενός βρεγμένου κουταλιού.

  7. 7

    Τηγανίζουμε, ανακινώντας μέσα στο λάδι με μια τρυπητή κουτάλα

  8. 8

    Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με την γαρνιτούρα της αρεσκείας μας.

Αντιδράσεις

Από

gerolykos
gerolykos @cook_8460610
στις
,
Μου αρέσει η κουζίνα. Μπορώ να περνάω ώρες ατελείωτες να την κοιτάω.Η αλήθεια είναι πως όντως λατρέυω την ευγενή τέχνη της μαγειρικής. Όχι όμως πλέον σαν επάγγελμα, αλλά σαν μέσο. Μπορείς να φέρεις κοντά τους ανθρώπους, με κάτι τόσο απλό, όσο ένα Κυριακάτικο τραπέζι, στην ύπαιθρο, βραδάκι, με όμορφη μουσική και παρέα τις κόκκινες σπίθες απο τα ξύλα που σιγοψήνουν.
Δες περισσότερα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα

Κορυφαία αναζήτηση σε