Λουκουμάδες γιαουρτόπληκτοι
Λουκουμάδες με γιαούρτι και σιρόπι νόστιμοι κι διαφορετικοί!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για λουκουμάδες με τρύπα στη μέση μπορώ να βάλω το μίγμα σε κορνέ , να βαλω τη μύτη του λίγο μεσα στο καυτό λάδι και να πιέσω να βγεί σαν δαχτυλίδι!!!
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
-
50 ml ελαιόλαδο
-
2 αβγά
-
100 γραμ. ζάχαρη
-
ξύσμα 1 πορτοκαλιού και 1 λεμονιού
-
1/2 κιλο αλεύρι φαριναπ
-
150 ml νερό
-
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
-
Για γαρνίρισμα
-
200 γραμ. καρυδόψυχα
-
50 γραμ. κανέλα
-
Για σιρόπι
-
100 ml νερό
-
200 γραμ. ζάχαρη
-
60 γραμ. μέλι
-
3 ξυλάκια κανέλας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζω το σιρόπι 10 με 12 λεπτά.
-
2
'Ολα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ και ζυμώνω 2 λεπτά.
-
3
Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί 1/2 της ώρας.
-
4
Μέ κουτάλι κάνω μπαλίτσες και τηγανίζω.
-
5
Περιχύνω με σιρόπι και γαρνίρω με καρύδι και κανέλα..
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια