κύρια φωτογραφία συνταγής Λουκουμάδες με πορτοκάλι και κουβερτούρα!
vajra
vajra @cook_8468890

Οι τέλειοι πεντανόστιμοι λουκουμάδες που μπορεί να φτιάξει οποιοσδήποτε με σίγουρη επιτυχία.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να προσθέσετε και ξύσμα από το πορτοκάλι για περισσότερο άρωμα. Επίσης μπορείτε να τεμαχίσετε την κουβερτούρα και απλά να την προσθέσετε πάνω από τους λουκουμάδες χωρίς να την λιώσετε

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 ατομα
  1. 600 γρ φαρινα απ
  2. 500 γρ νερό
  3. 1 κγλ αλατι
  4. 1 κγλ ζαχαρη
  5. χυμό από 1 πορτοκάλι
  6. Για σιροπι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

  2. 2

    Αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά.

  3. 3

    Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε αρκετό λάδι κατά προτίμηση ηλιέλαιο που είναι πιο ελαφρύ τόσο όσο να καλύπτονται οι λουκουμάδες όταν τους ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.

  4. 4

    Όταν ζεσταθεί το λάδι παίρνουμε ένα μικρό κουταλάκι το βουτάμε σε ένα μπολάκι που έχουμε προσθέσει νερό και το άλλο χέρι το βουτάμε στο μείγμα. Όταν πιέσουμε το χέρι μας μεταξύ αντίχειρα και δείκτη θα πάρουμε την ποσότητα μείγματος που θα βγεί πιέζοντας το χέρι μας και θα την μαζέψουμε με το κουταλάκι (ποσότητα όσο ένα καρύδι) αφήνουμε το μείγμα που έχουμε βάλει στο κουταλάκι μας να γλιστρήσει στο λάδι εκείνο θα πέσει στον πάτο της κατσαρόλας και όταν βγει στην επιφάνεια ο λουκουμάς είναι έτοιμος.

  5. 5

    Συνεχίζουμε με αυτό τον τρόπο και φτιάχνουμε τους λουκουμάδες μας.

  6. 6

    Για το σιρόπι, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κουβερτούρα σε σιγανή φωτιά για να λιώσει και αφού λιώσει προσθέτουμε το μέλι μας. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο. Όσο περισσότερο μέλι βάλετε τόσο περισσότερο σιρόπι θα έχετε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

lianaki
lianaki @lianaki
Πάρα πολύ νόστιμοι!\nΈβαλα στο μείγμα της ζύμης και ξύσμα πορτοκαλιού για περισσότερο άρωμα και έγιναν απίθανοι!

Από

vajra
vajra @cook_8468890
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα