Λουκουμάδες όνειρο
Τηγανιου, με σιροπι
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θελετε αντι για το σιροπι ριξτε σιροπι σοκολατας. Οπως και να τα σιροπιασετε θα ειναι τελεια!!!!!! Η συνταγή αυτή δεν χρειάζεται μαγιά ή μπέικιν.
Υλικά
-
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
-
1 1/2 φλιτζ. τσαγ. νερο
-
1 1/2 φλιτζ. τσαγ. αλευρι
-
1/2 φλιτζ. τσαγ. λαδι
-
4 αυγα
-
λιγο αλατι
-
λαδι (για τηγανισμα)
-
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
-
1/2 φλιτζ. τσαγ. ζαχαρη
-
1/2 φλιτζ. τσαγ. μελι
-
1/2 φλιτζ. τσαγ. νερο
-
λιγο κονιακ
-
κανελλογαρυφαλλο
-
καρυδια και κανελα (για πασπαλισμα)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμαζουμε πρωτα το σιροπι. Βραζουμε το νερο, τη ζαχαρη, το μελι και τα κανελλογαρυφαλλα για 5-10 λεπτα. Προσθετουμε το κονιακ.
-
2
Βραζουμε το νερο με το λαδι και το αλατι. Ριχνουμε το αλευρι και ανακατευουμε την ζυμη να γινει σφιχτη.
-
3
Τη βγαζουμε απο τη φωτια και σπαμε μεσα τα αυγα, ενω χτυπαμε το μειγμα.
-
4
Παιρνουμε κομματια ζυμης με ενα κουταλι και το ριχνουμε σε αρκετο λαδι που βραζει να ροδισουν.
-
5
Σιροπιαζουμε τους λουκουμαδες και τους πασπαλιζουμε με καρυδια και κανελλα.
Σχόλια (27)