TheFoodlover
TheFoodlover @thefoodlover
Παρίσι, Γαλλία

Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη που θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια! Οι πιο τέλειοι σπιτικοί λουκουμάδες! Ακριβώς σαν κι αυτούς που τρώγαμε στο πανηγύρι όταν ήμασταν παιδιά!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 Minutes
4 μερίδες
  1. 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  2. 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  3. 1 πρέζα αλάτι
  4. 1 κ.σ. μέλι
  5. 280 ml νερό χλιαρό
  6. λάδι για τηγάνισμα
  7. Για το σιρόπι
  8. 250 ml νερό
  9. 200 γρ. ζάχαρη
  10. 1 κ.σ. μέλι
  11. 1 φέτα λεμόνι
  12. κανέλα για πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεκινάμε με το σιρόπι μιας και πρέπει να είναι κρύο όταν ρίξουμε μέσα τους λουκουμάδες.

  2. 2

    Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό το λεμόνι και το μέλι σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. 

  3. 3

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος για να κρυώσει πιο γρήγορα.

  4. 4

    Σε ένα ρηχό μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους λουκουμάδες εκτός από το λάδι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένας χυλός. Προσέχουμε το νερό να μην είναι καυτό αλλά σε θερμοκρασία δωματίου.

  5. 5

    Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει σε θερμό και ξηρό περιβάλλον για 30 - 45 λεπτά.

  6. 6

    Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει. Αν έχουμε θερμόμετρο ελέγχουμε τη θερμοκρασία που πρέπει να είναι 180 βαθμούς.

  7. 7

    Ετοιμάζουμε και ένα ποτήρι με λάδι και μέσα βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού και βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο απορροφητικό χαρτί για να τραβάει το λάδι από το τηγάνισμα των λουκουμάδων.

  8. 8

    Όταν το λάδι έχει φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία βάζουμε το χέρι μας στο μπολ με τη ζύμη, παίρνουμε ζύμη με το κουταλάκι και την αφήνω να πέσει μέσα στο τηγάνι.

  9. 9

    Μιας και το κουτάλι είναι υγρό εύκολα αποκολλάται η ζύμη από το κουτάλι και πέφτει στο τηγάνι. Έτσι κάθε φορά πρέπει να το βουτάμε στο λάδι.

  10. 10

    'Κόβουμε" λοιπόν μικρά λουκουμαδάκια τα αφήνουμε να πέσουν μέσα στο λάδι και όταν έχουμε κάνει αρκετά με μια τρυπητή κουτάλα τους γυρνάμε και τους αφήνουμε να ψηθούν και από την άλλη.

  11. 11

    Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα και τους αφαιρούμε από το τηγάνι. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να τελειώσουν όλοι.

  12. 12

    Αφαιρούμε από το τηγάνι και τους πετάμε στο κρύο σιρόπι. Εκεί ρουφάν όσο χρειάζονται.

  13. 13

    Πασπαλίζουμε με κανέλα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

via finezza
via finezza @cook_8513460
Λοιπον,την συνταγη δεν την εχω δοκιμασει ακομη,αλλα και μονο που ειναι απο τον Ακη πιστευω θα ειναι τελεια,μου αρεσει που δεν εχει αυγα.
θα την φτιαξω την Κυριακη και θα βαθμολογησω τοτε.
Μονο μια διευκρυνηση θα ηθελα,γραφεις στο σιροπι για λεμονι και στα υλικα δεν αναφερεις κατι ποσο λεμονι χρειαζεται?

Από

TheFoodlover
TheFoodlover @thefoodlover
στις
Παρίσι, Γαλλία