κύρια φωτογραφία συνταγής Λουκουμάδες τραγανοί με τρύπα - ροδέλες

Λουκουμάδες τραγανοί με τρύπα - ροδέλες

32 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
MANOSXIP
MANOSXIP @cook_8449495

Πρόκειται για μια συνταγή για λουκουμαδες που έχει τρελλάνει πολύ κόσμο. Απευθύνεται σε μερακλίδες, και θέλει λίγο υπομονή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Επαναλαμβάνω και πάλι , εαν δεν έχετε υπομονή , τότε μην ασχοληθείτε. Εαν δεν πέφτει καλά η ζύμη απο την συσκευή τότε ρίξτε λίγο νεράκι στη ζύμη και ανακατέψτε καλά. Μην σας παραξενέψει που η φουσκωμένη ζύμη θα πέσει όταν θα την βάλετε στη συσκευή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
30-40 λουκουμάδες
  1. 1/2 κουταλάκι γλυκού (κοφτό) αλάτι.
  2. 2 φακελάκια μαγιά
  3. 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό ή και περισσότερο (ανάλογα το αλεύρι)
  4. 1 κιλό αραβοσιτέλαιο (για το ψήσιμο)
  5. 100 γρ μέλι ή άχνη
  6. 1 φακελάκι σκόνη κανέλλα.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά θα χρειαστούμε την πλαστική συσκευή με το έμβολο που υπάρχει σε όλα τα cook-shop, κοστίζει περίπου 6 ευρώ.

  2. 2

    Σε ένα μπώλ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, την μαγιά, και το αλάτι και τα ανακατεύουμε μεχρι να διαλυθούν τελείως.

  3. 3

    Περιμένουμε 15 λεπτά να ηρεμίσει το μίγμα.

  4. 4

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι για να είναι αφράτο, διότι έτσι που το πουλάνε έχει πατηκωθεί.

  5. 5

    Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο στο νερό και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Το τελικό μίγμα θα πρέπει να είναι ρευστό σαν το μέλι.

  6. 6

    Το αφήνουμε να φουσκώσει 30 λεπτά. Εδώ προσέξτε το μπωλ να είναι μεγάλο διοτι το μίγμα θα διπλασιαστεί τουλάχιστον.

  7. 7

    Βάζουμε σε μια μεγαλούτσικη κατσαρόλα το αραβοσιτέλαιο και πειμένουμε να πιάσει θερμοκρασία όπως σαν να τηγανίζουμε πατάτες.

  8. 8

    Γεμίζουμε την πλαστική συσκευή με το μίγμα και εδώ προσοχή!!!!! Την κραταμε σταθερά (δηλ.δεν το κουνάμε) πάνω απο το λάδι της κατσαρόλας και πατάμε το έμβολο για ένα δευτρόλεπτο. Θα δούμε την πρώτη ροδέλα να πέφτει και να φουσκώνει μέσα στη κατσαρόλα με το λάδι. Επαναλαμβάνουμε μεχρι να αδειάσει η συσκευή.

  9. 9

    Ξαναγεμίζουμε την συσκευή με ζύμη μέχρι τέλους.

  10. 10

    Γυρίζουμε τις ροδέλες έτσι ώστε να ροδίσουν καλά.

  11. 11

    Στραγγίζουμε τις ροδέλες σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια.

  12. 12

    Πασπαλίζετε με κανέλα και απο πάνω μέλι, κατα προτίμιση θυμαρίσιο (εγω βάζω το μπλέ κουτί απο το σουπερ μαρκετ.) Μπορείτε εάν θέλετε να μη βάλετε μέλι και να βάλετε άχνη ζάχαρη (γούστο είναι αυτό)

  13. 13

    Οποιος ή όποια τα καταφέρει θα του αξίζουν συγχαρητήρια.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

MANOSXIP
MANOSXIP @cook_8449495
στις