Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Το σιρόπι που δίνω είναι προαιρετικό. Εγώ πάντα προτιμώ να τους σερβίρω μόνο με μέλι, τριμμένο καρύδι και κανέλα.
Αν είστε φαν της σοκολατας ρίξτε νουτελα ή μερεντα από πάνω!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

23 Minutes
6 μερίδες
  1. 640 γρ. αλεύρι
  2. 640 γρ. νερό χλιαρό ή 500 γρ. νερό + 2 αβγά
  3. 1/2 κ.γ. αλάτι
  4. 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  5. 16-18 γρ. μαγιά μπύρας
  6. λάδι για τηγάνισμα
  7. λίγη κανέλα
  8. Σιρόπι
  9. 640 γρ. ζάχαρη
  10. 320 γρ. νερό
  11. 1-2 κ.σ. μέλι
  12. λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  13. 1 φλούδα λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη νερουλή, χωρίς σβόλους. Τη βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

  2. 2

    Κόβουμε τη ζύμη με το χέρι ή με κουτάλι που βουτάμε στο λάδι σε μικρούς σβόλους και τους ρίχνουμε σε μπόλικο καυτό λάδι. Τους γυρνάμε για να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές

  3. 3

    Τους στραγγίζουμε

  4. 4

    Και τους σερβίρουμε όπως θελουμε. Αν φτιάξουμε σιροπι, τους βρέχουμε με το σιρόπι, τους πασπαλίζουμε με την κανέλα.

  5. 5

    Για το σιρόπι: Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα και το χυμό του λεμονιού για 6-12'.

  6. 6

    Προσθέτουμε το μέλι και κατεβάζουμε από τη φωτιά

Αντιδράσεις

Σχόλια (173)

DULCINEA
DULCINEA @cook_8449656
bravo!!!! erwtisi... mou perisepse zimi... mporw na tin filaxw sto psigeio geia alli mera???

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα