Λουκουμάκια με νισεστέ
Μοιάζει με το χαλβά Φαρσάλων αλλά έχει κάποιες διαφορές και τρώγεται σαν λουκούμι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν ξέρω ποιός τίτλος θα πήγαινε καλύτερα. Τη συνταγή μου την έδωσε μια γνωστή από τη Λάρισα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε δύο κουταλιές βούτυρο, από τις 5 της συνταγής καβουρδίζω λίγο τα καρύδια.
-
2
Σε κατσαρόλα βάζω το 1 φλυτζάνι νερό με τα 2 φλυτζάνια ζάχαρη και τις 3 κουταλιές βούτυρο να βράσει.
-
3
Στο μεταξύ διαλύω το νισεστέ με 1 φλυτζάνι νερό. Το ανακατεύω καλά να λειώσει.
-
4
Στην κατσαρόλα που βράζει ρίχνω τα καβουρδισμένα καρύδια και το μίγμα του νισεστέ και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πήξει όπως ο χαλβάς Φαρσάλων.
-
5
Σε ταψάκι με λαδόκολα απλώνω το μίγμα να κρυώσει.
-
6
Το κόβω σε μικρά κομματάκια, όταν κρυώσει, πασπαλίζω με άχνη μια πιατέλα τοποθετώ ένα ένα τα κομματάκια του γλυκού και πασπαλίζω με άχνη και από πάνω.
Σχόλια (2)