Λουλουδένιο ψωμί
Μια εύκολη και εντυπωσιακή ιδέα για να σερβίρετε το ζυμωτό ψωμί!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάξτε μια ζύμη για ψωμί της αρεσκείας σας. Ζυμώνουμε το ψωμί μας και απευθείας πλάθουμε σε σχήμα μπαστούνι μεσαίου μεγέθους.
-
2
Τοποθετούμε το μπαστούνι πάνω σε μια λαμαρίνα, αφού έχουμε στρώσει πρώτα λαδόκολλα. Έπειτα αρχίζουμε και κόβουμε με το ψαλίδι το μπαστούνι μέχρι τα 3 / 4 του πάχους του
-
3
Σχηματίζοντας ένα φύλλο.
-
4
Συνεχίζουμε την διαδικασία κόβοντας
-
5
Και ανοίγοντας τις ψαλιδιές προς τα πάνω για να σχηματιστεί το φύλλο.
-
6
Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι το κάτω μέρος του μπαστουνιού.
-
7
Αφού ολοκληρώσουμε την διαδικασία, με ένα πινέλο αλείφουμε το ψωμί μας με νερό και αν θέλουμε βάζουμε σουσάμι. Έπειτα αφήνουμε να φουσκώσει το «λουλούδι» μας για μισή ώρα περίπου.
-
8
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180-200 βαθμούς κελσίου και ψήνουμε για 30 -40 λεπτά περίπου.
Σχόλια (17)