Macaroons
Ένα εύκολο, φτηνό και γρήγορο γλυκό που όλοι θα τρελαθούν όταν το δοκιμάσουν ή θα κάνουν ουρές μπροστά από το φούρνο για να τα γευτούν! Είναι τα κλασσικά γαλλικά μακαρον που είναι η κύρια σπεσιαλιτέ της Γαλλίας! Δοκιμάστε τα και δεν θα το μετανιώσετε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να κάνετε και τα μακαρον σας σοκολατένια, απλώς φτιάξτε μία σοκολατένια ganache και στα makaroons αφαιρέστε λίγο αλεύρι και βάλτε κακάο.
Υλικά
-
Για την ganache
-
60 γρ. κρέμα γάλακτος
-
100 γρ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
-
10 γρ. βούτυρο
-
Για τα makaroon
-
225 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
-
125 grαλεσμένα αμύγδαλα
-
1 πρέζα αλάτι
-
3 ασπράδια αυγών
-
25 γρ. άχνη ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για την Ganache βράστε την κρέμα γάλακτος και αφού πάρει βράση χύστε την πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα. Χτυπήστε καλά το μείγμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα ομογενοποιηθεί. Μετά βάλτε το στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
-
2
Για τα Makaroons ανακατέψτε την κρυσταλλική ζάχαρη και τα τριμμένα αμύγδαλα μαζί.
-
3
Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών με το αλάτι και λίγο πριν αρχίζουν να αφρατέψουν τα ασπράδια ρίξτε ένα μικρό μέρος από την άχνη ζάχαρη.
-
4
Ρίξτε το μείγμα της ζάχαρης και των αμυγδάλων μέσα στο μείγμα της "μαρέγκας" και ανακατέψτε απαλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.
-
5
Γεμίστε ένα κορνέ με το μείγμα και δημιουργήστε πάνω σε μια λαδόκολα μακρά "δισκία" στο μέγεθος που εσείς θέλετε να είναι τα μακαρον σας.
-
6
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 160 βαθμούς. Ψήστε τα για περίπου 12 λεπτά και μετά αφήστε τα να κρυώσουν. Βάλτε την γκανας σε ένα κορνέ και γεμίστε τα μακαρον σας.
Σχόλια (9)