κύρια φωτογραφία συνταγής Macaroons
ace7845
ace7845 @cook_8470087
,Ελλάδα

Ένα εύκολο, φτηνό και γρήγορο γλυκό που όλοι θα τρελαθούν όταν το δοκιμάσουν ή θα κάνουν ουρές μπροστά από το φούρνο για να τα γευτούν! Είναι τα κλασσικά γαλλικά μακαρον που είναι η κύρια σπεσιαλιτέ της Γαλλίας! Δοκιμάστε τα και δεν θα το μετανιώσετε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να κάνετε και τα μακαρον σας σοκολατένια, απλώς φτιάξτε μία σοκολατένια ganache και στα makaroons αφαιρέστε λίγο αλεύρι και βάλτε κακάο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

περίπου 10 άτομα
  1. Για την ganache
  2. 100 γρ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
  3. 10 γρ. βούτυρο
  4. Για τα makaroon
  5. 225 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  6. 125 grαλεσμένα αμύγδαλα
  7. 1 πρέζα αλάτι
  8. 3 ασπράδια αυγών

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για την Ganache βράστε την κρέμα γάλακτος και αφού πάρει βράση χύστε την πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα. Χτυπήστε καλά το μείγμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα ομογενοποιηθεί. Μετά βάλτε το στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.

  2. 2

    Για τα Makaroons ανακατέψτε την κρυσταλλική ζάχαρη και τα τριμμένα αμύγδαλα μαζί.

  3. 3

    Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών με το αλάτι και λίγο πριν αρχίζουν να αφρατέψουν τα ασπράδια ρίξτε ένα μικρό μέρος από την άχνη ζάχαρη.

  4. 4

    Ρίξτε το μείγμα της ζάχαρης και των αμυγδάλων μέσα στο μείγμα της "μαρέγκας" και ανακατέψτε απαλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.

  5. 5

    Γεμίστε ένα κορνέ με το μείγμα και δημιουργήστε πάνω σε μια λαδόκολα μακρά "δισκία" στο μέγεθος που εσείς θέλετε να είναι τα μακαρον σας.

  6. 6

    Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 160 βαθμούς. Ψήστε τα για περίπου 12 λεπτά και μετά αφήστε τα να κρυώσουν. Βάλτε την γκανας σε ένα κορνέ και γεμίστε τα μακαρον σας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

july88
july88 @cook_8468542
επειδη ειναι από τα αγαπημενα μου γλυκα και θελω να τα φτιαξω θα ηθελα να σου κανω μια ερωτηση. στο βήμα 3 τελειώνουμε τη μαρέγκα ή την αφήνουμε στο σημειο πριν αφρατεψει?

Από

ace7845
ace7845 @cook_8470087
στις
,Ελλάδα