κύρια φωτογραφία συνταγής Μάφιν κακάο - βύσσινο
taurofagos
taurofagos @cook_8466827
Αθηνα

Ατομικά χορταστικά κεκάκια με γλυκό βύσινο στο εσωτερικό και σε όποιον αρέσει σιροπάκι βύσινο για έξω.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε βάζουμε πάνω σιρόπι Βύσινο και γίνεται της κολάσεως στο καυτό μάφιν.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 μεγάλα μάφιν
  1. 150 γρ ζάχαρη
  2. 200-250 γρ αλέυρι
  3. 1 φλιτζανάκι γάλα
  4. 1 κ.σ κονιάκ ή λικέρ σοκολάτα
  5. 1 πορτοκάλι (χυμό + ξύσμα)
  6. 3 κ.σ κακάο
  7. 2 .κσ μπέικιν πάουντερ
  8. γλυκό βύσσινο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε καλά τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να λιώσει

  2. 2

    Προσθέτουμε τα αυγά, το κακάο, το χυμό και το γάλα κι ανακατεύουμε.

  3. 3

    Διαλύουμε το μπέικιν στο κονιακ ή το λικέρ και το προσθέτουμε.

  4. 4

    Τέλος βάζουμε και αλέυρι αναλόγως να βγει ενα μίγμα όπως του κέικ, ημίρευστο.

  5. 5

    Σε φορμες μικρές βάζουμε το μίγμα μέχρι τη μέση.

  6. 6

    Βάζουμε ένα βυσινάκι και μετά το σκεπάζουμε με μια ακόμα κουταλιά της γέμισης να μη φαίνεται το βύσινο και να είναι κρυμένο μέσα στο κεκάκι.

  7. 7

    Ψήνουμε στους 180 προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

july88
july88 @cook_8468542
Σαν λάτρης των cupcakes και των muffins 5 πιρουνάκια με τη καρδιά μου.

Από

taurofagos
taurofagos @cook_8466827
στις
Αθηνα
Η μαγειρική είναι αγάπη και δημιουργία. Φροντίζεις όσους αγαπάς και βάζεις τη φαντασία σου να δουλέψει.
Δες περισσότερα