Μάφιν σοκολάτας και πορτοκαλιού
Είναι μαφινς με σοκολάτα και πορτοκάλι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν έχετε μίξερ, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, για να φτιάξετε το μείγμα για τα μαφιν και να ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα.Μπορείτε να διατηρήσετε το μείγμα στο ψυγείο άψητο για 2 μέρες.
Υλικά
-
5 αυγά
-
350 γρ. άχνη ζάχαρη
-
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
-
1 πρέζα αλάτι
-
150 ml κρέμα γάλακτος
-
200 γρ. αλεύρι
-
50 γρ. άγλυκο κακάο
-
5 γρ. μπεικιν πάουερ
-
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
-
γλυκό πορτοκάλι για το γαρνίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζεις σε ένα μπολ τα υλικά, με τη σειρά που αναγράφονται στη συνταγή, ανακατεύοντας με σύρμα.
-
2
Στη συνέχεια μοιράζετε το μείγμα σε φόρμες για μαφιν και τις γεμίζετε μέχρι τη μέση.
-
3
Ψήνετε σε προθερμασμενο φούρνο στους 160°C για περίπου 20 λεπτά.
-
4
Άμα θέλετε γαρνίρετε με κομματάκια από γλυκό πορτοκάλι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια