Μάφινς καρότου με καρύδα και καρύδια
Μάφινς μυρωδάτα και απίστευτα σε γεύση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή τη βρήκα σε ένα ξένο site και είναι πραγματικά τέλεια. Αν τα βγάλετε απο το φούρνο στα 20 λεπτά περιπού έχουν μια κρεμώδη υφή στο εσσωτερικό που τη θεωρώ τέλεια. Άν τα θέλετε σαν κεικ αφήστε τα λίγο περισσότερο.
Υλικά
-
50 γρ. πεκάν ή φουντούκια
-
2-3 καρότα
-
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (2 κούπες)
-
250 γρ. ζάχαρη (1 1/4 κούπας)
-
3/4 κουταλάκια σόδα
-
1 1/2 κουταλάκια μπείκιν πάουντερ
-
1/2 κουταλάκι αλάτι
-
1 1/2 κουταλάκια κανέλα
-
1 κούπα καρύδα
-
3 μεγάλα αυγά
-
180 ml. ηλιέλαιο (3/4 κούπας)
-
4 βανίλες
-
Για το γλάσο τυριού
-
56 γρ. βούτηρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου (1/4 κούπας)
-
110 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου (1/2 κόυπα)
-
3 κουταλάκια ζάχαρη άχνη
-
2 βανίλιες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
-
2
Βάζουμε τα πεκάν ή τα φουντούκια σε ενα τηγανάκι χωρίς λάδι και τα αφήνουμε για περίπου 8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
-
3
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε.
-
4
Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στο τρίφτη.
-
5
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλέυρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι τη κανέλα, το μπέικιν τους ξηρούς καρπούς και τη καρύδα.
-
6
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το λάδι και τη βανίλια.
-
7
Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών συστατικών μαζί με το καρότο στο μείγμα με το αλέυρι και ανακατεύουμε.
-
8
Βάζουμε το μείγμα στις θήκες για τα μάφινς και τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
-
9
Βγάζουμε απο το φούρνο τα μάφιν και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
-
10
Μέτά απο περίπου 10 λεπτά βγάζουμε τα μάφινς απο τις φόρμες και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελός πριν ετοιμάσουμε το γλάσο.
-
11
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο και το βάζουμε πάνω στα μαφιν!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια