Μάφινς λεμονάτα
Ζουμερά μάφινς με γεύση λεμονιού.Για λεμονολάτρεις.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν πολυφουσκώνουν και γίνονται σπογγοειδή. Πάντως είναι πανεύκολα και πεντανόστιμα.
Υλικά
-
1/2 κούπα γιαούρτι ή 1 κεσεδάκι
-
3/4 κούπας ζάχαρη
-
1/2 κούπα αλεύρι
-
1 αυγό
-
2 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
2 κουτ.σούπας ηλιέλαιο
-
1 πρέζα αλάτι
-
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
-
ξύσμα ενός λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη, το λάδι, το αυγό, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι.
-
2
Προσθέτουμε το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν.
-
3
Δεν πολυδουλεύουμε το μείγμα,ίσα να ενωθούν τα υλικά.
-
4
Βάζουμε σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες θήκες για μάφινς ή σε χάρτινες θηκούλες.
-
5
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Σχόλια (20)