Μάφινς με κρέμα μαρέγκας και σοκολάτας
Λαχταριστά μάφινς που όλοι θα λατρέψετε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το υλικό που θα φτιάξουμε ειναι για 16-20 μάφινς. Εγώ έφτιαξα μόνο 12 μάφινς. Το υπόλοιπο υλικό το έβαλα σε μια στενόμακρη φόρμα 30 πόντους και έψησα ενα κέικ. Μπορούμε να φτιάξουμε και σε κέικ την ίδια συνταγή. Θα το ψήσουμε όμως πιο πολύ δηλ. 30 - 40 λεπτά.
Υλικά
-
250 γρ. ζάχαρη
-
3 αυγά
-
250 γρ. αλεύρι
-
5 γρ. μπέικιν
-
1 κ.γλ. σόδα
-
60 γρ. κακάο
-
250 ml ξυνόγαλο
-
2 βανίλιες
-
Για την κρέμα μαρέγκα
-
3 ασπράδια
-
200 γρ. άχνη
-
2 βανίλιες
-
1/2 κ γ. μπέικιν ή σόδα αυτό το βάζουμε για όγκο
-
Για την επικάλυψη
-
300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
-
30 γρ βούτυρο
-
φορμάκια απο χαρτί για τα μάφινς
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανάβουμε τον φουρνο στους 170 βαθμούς στον αερα. Χτυπαμε με το μιξερ το βουτυρο με την ζαχαρη να ασπρίσει. Ριχνουμε τα αυγα σιγα σιγα χτυμαμε παντα με το μιξερ να αφρατεψουν.
-
2
Ανακατεύουμε το αλευρι με ολα τα στεγνά υλικα. Ριχνουμε στο μιγμα σιγα σιγα με το ξυνογαλο εναλλάξ.
-
3
Βαζουμε σε κάθε φορμάκι απο το μειγμα και 1/2 κ. γλ. απο την σοκολατα Κα ψήνουμε για 20 λεπτα. Κανουμε και το τεστ με το ξυλακι, γιατι ο κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά. Οταν ψηθούν, τα αφηνουμε να κρυωσουν.
-
4
Φτιάχνουμε την μαρέγκαΧτυπαμε με το μιξερ τα ασπραδια με την αχνη, τις βανιλιες και το μπεκιν η τη σόδα να αφρατεψουν. Αφου αφρατεψουν βαζουμε το σκευος σε κατσαρολα που έχουμε να βράζει νερο. Χτυπάμε με το μίξερ να έχουμε μια ωραία φουσκωτή και διπλή στον όγκο της μαρέγκα, χτυπάμε σχεδόν 15-20 λεπτά.
-
5
Βάζουμε την μαρέγκα σε σακούλα κορνέ και βάζουμε επάνω σε κάθε μάφινς σε σχήμα σαλιγκάρι με κορυφή. Βάζουμε σε κρύο μέρος να στεγνώνει, εγώ το έβαλα στο ψυγείο.
-
6
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και περιχύνουμε τα μάφινς Καλα. Να κάλυψει όλη την μαρέγκα. Αν θελουμε πασπαλιζουμε με χρωματιστή, τρούφα(είναι πολύ ωραία για παιδάκια).
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)