Μάφινς με μήλα
Υλικά
-
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
80 γρ. καρυδόψιχα κοπανισμένη
-
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
1 αβγό
-
120 γρ. καστανή ζάχαρη
-
1 κουτ. γλυκού κανέλα
-
125 γρ. Βιτάμ μαλακωμένο
-
175 γρ. μήλο ξυσμένο
-
75 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-
75 γρ. σουλτανίνα
-
Για το τελείωμα
-
1 μήλο σε κυβάκια (με τη φλούδα του)
-
2 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα και τοποθετούμε 12 θήκες για μάφιν σε ένα ταψάκι με 12 υποδοχές.
-
2
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το τριμμένο καρύδι, τις σταφίδες, την κανέλα και τo μπέικιν πάουντερ.
-
3
Σε χωριστό μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το Βιτάμ με τη ζάχαρη κι αφού αφρατέψουν προσθέτουμε σταδιακά, το αβγό, το γιαούρτι και το τριμμένο μήλο.
-
4
Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα να ενσωματωθεί και αυτό στο προηγούμενο μείγμα.
-
5
Μοιράζουμε τη ζύμη που θα προκύψει (θα είναι αρκετά σφιχτή) στις 12 θήκες των μάφινς και τοποθετούμε στην κορυφή του καθενός μερικά κυβάκια μήλου.
-
6
Πασπαλίζουμε τα κεκάκια με λίγη ζάχαρη και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκοκκινίσουν.
-
7
Τα ξεφουρνίζουμε και μετά από 5 λεπτά τα βγάζουμε από τις υποδοχές και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε μεταλλική σχάρα.
-
8
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια
Σωστή η συνταγή ως προς τις δόσεις και την περιγραφή της! Ευχαριστούμε!