Μάφινς Σοκολάτας
Τα πιο ωραία μάφινς που έχω δοκιμάσει ποτέ. Εύκολα και γρήγορα
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε αν θέλουμε να τα φτιάξουμε και βανίλιας αν αφαιρέσουμε το κακάο και προσθέσουμε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι (όπως έχω κάνει εγώ στην φωτογραφία). Επίσης μπορύμε να προσθέσουμε και μερικούς ξηρούς καρπούς ή και σταγόνες σοκολάτας στο μίγμα για πιο πλούσιο αποτέλεσμα. Τέλος προσωπικά, δοκίμασα και ανακάτεψα δυο κουταλιές lemon curd στο μίγμα με καταπληκτικό γευστικό (και οπτικό αποτέλεσμα όπως βλέπετε στη φωτογραφία).
Υλικά
-
125 γρ. βούτυρο
-
125 γρ. ζάχαρη
-
125 γρ. αλεύρι φαρίνα
-
2 αυγά
-
3 κουτ. σούπας κακάο
-
2 κουτ. σούπας γάλα
-
1 Βανίλια ή ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι
-
Προαιρετικά σταγόνες σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν και προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και την βανίλια (ή το ξύσμα). Συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
-
2
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και το προσθέτουμε σιγά σίγα στο μίγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, χωρίς να το πολυπαιδέψουμε.
-
3
Μοιράζουμε το μίγμα σε 12 φορμάκια και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο (μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή).
-
4
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και αν θέλουμε τα γλασάρουμε.
Σχόλια