Μάφινς Σοκολάτας

Bαθμολογία: 4
       
 
1 ψήφοι
,

Περιγραφή

Τα πιο ωραία μάφινς που έχω δοκιμάσει ποτέ. Εύκολα και γρήγορα
Μάφινς Σοκολάτας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 125 γρ. βούτυρο
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 2 αυγά
  • 3 κουτ. σούπας κακάο
  • 2 κουτ. σούπας γάλα
  • 1 Βανίλια ή ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι
  • Προαιρετικά σταγόνες σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Cupcakes και muffins
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Φτιάχνει: 12 μάφινς
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 20' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν και προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και την βανίλια (ή το ξύσμα). Συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και το προσθέτουμε σιγά σίγα στο μίγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, χωρίς να το πολυπαιδέψουμε.
  3. Μοιράζουμε το μίγμα σε 12 φορμάκια και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο (μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή).
  4. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και αν θέλουμε τα γλασάρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε αν θέλουμε να τα φτιάξουμε και βανίλιας αν αφαιρέσουμε το κακάο και προσθέσουμε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι (όπως έχω κάνει εγώ στην φωτογραφία). Επίσης μπορύμε να προσθέσουμε και μερικούς ξηρούς καρπούς ή και σταγόνες σοκολάτας στο μίγμα για πιο πλούσιο αποτέλεσμα. Τέλος προσωπικά, δοκίμασα και ανακάτεψα δυο κουταλιές lemon curd στο μίγμα με καταπληκτικό γευστικό (και οπτικό αποτέλεσμα όπως βλέπετε στη φωτογραφία).

Σχετικές συνταγές

    3 Όλα

    #
    Σχόλιο από papajim_gr, 15-2-12  
    #
    Σχόλιο από papajim_gr, 9-2-13  
    Μπορείτε να τα φτιάξετε παραλείποντας το κακάο. Αν θέλετε προσθέτετε κάποιο άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας (ξύσμα, μαστίχα, αμαρέτο). Στην δεύτερη φωτογραφία τα έχω φτιάξει με μαστίχα, μαχλέπι και ξύσμα πορτοκάλι με αποτέλεσμα να μυρίζουν σαν τσουρέκια
    #
    Σχόλιο από effie_s, 5-4-16  

    2 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από papajim_gr, 15-2-12  
    #
    Σχόλιο από effie_s, 5-4-16  

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από papajim_gr, 9-2-13  
    Μπορείτε να τα φτιάξετε παραλείποντας το κακάο. Αν θέλετε προσθέτετε κάποιο άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας (ξύσμα, μαστίχα, αμαρέτο). Στην δεύτερη φωτογραφία τα έχω φτιάξει με μαστίχα, μαχλέπι και ξύσμα πορτοκάλι με αποτέλεσμα να μυρίζουν σαν τσουρέκια

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Γάλα: λευκός θησαυρός
    Κάποιοι το λατρεύουν και καταναλώνουν λίτρα, κα...
    Τρόποι μαγειρέματος αυγών
    Τρόποι μαγειρέματος, λοιπόν, (και όχι απλώς συν...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κέικ
    Ένα βιβλίο 144 αγαπημένων συνταγών, του/της JulieVaiopoulou
    γλυκά
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της alis79
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 97 αγαπημένων συνταγών, του/της eirini_d
    ΕΦΗ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
    Ένα βιβλίο 348 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της ntepoula