Φωτογραφία της συνταγής Μαγειρίτσα από τον Chef in love

Μαγειρίτσα από τον Chef in love

πατσιλινάκου
πατσιλινάκου @cook_8450522

Η συνταγή αυτή παρουσιάστηκε στην εκπομπή "γεύσεις παράδοσης", στον 902 (25/4/08). Είναι από τον Chef in love, Αντώνη Καβαλιέρο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο Chef in love για το αυγολέμονο χρησιμοποιεί μόνο τους κρόκους των αυγών και πετυχαίνει ένα τέλειο αυγολέμονο. Εγώ σας προτείνω να συμβουλευτείτε τη συνταγή "το αυγολέμονο της Ευδοκίας ", όπου χρησιμοποιείται και το ασπράδι του αυγού (γιατί να το πετάξουμε;) και θα πετύχετε μία εξαιρετικά κρεμώδη σούπα με ομοιογενή υφή!

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου

Υλικά

  1. 1 συκωταριά
  2. 500 g έντερο
  3. 12 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα με το μισό πράσινο φύλλο τους
  4. 1 μαρούλι κομμένο σε χονδρές λωρίδες
  5. χυμός 2 λεμονιών
  6. 2 κρόκοι αυγών
  7. 3 κ.τ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  8. Αλάτι – πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεματάμε την συκωταριά και αφού στραγγίξουμε καλά αφήνουμε να κρυώσει.

  2. 2

    Ψιλοκόβουμε όλη την συκωταριά και τα κρεμμυδάκια.

  3. 3

    Πλένουμε καλά τα έντερα και τα αφήνουμε σε νερό με λίγο ξίδι για τουλάχιστον 1 ώρα.

  4. 4

    Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο, τηγανίζουμε την συκωταριά για 5 λεπτά, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.

  5. 5

    Προσθέτουμε 2 λίτρα νερό ή ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά προσθέτοντας νερό όποτε χρειάζεται.

  6. 6

    Πλέκουμε τα έντερα σε πλεξούδες και προσθέτουμε στη σούπα μαζί με το μαρούλι και νερό να σκεπάσει καλά όλα τα υλικά.

  7. 7

    Σιγοβράζουμε για άλλα 30 λεπτά, αφαιρούμε από την φωτιά, αυγοκόβουμε την σούπα, προσθέτουμε τον άνηθο και καρυκεύουμε.

Αντιδράσεις

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου

Σχόλια (4)

lio.mari
lio.mari @cook_8466739
και γω έτσι τη φτιάχνω μόνο που δεν τηγανίζω τη συκωταριά.είναι πολύ νόστιμη .τα αυγά τα βάζω ολόκληρα.

Από

πατσιλινάκου
στις

Παρόμοιες συνταγές