κύρια φωτογραφία συνταγής Μαγειρίτσα με συκωτάκια πουλιών
haribo
haribo @cook_8453790

Όσοι δεν αγαπούν τόσο το αρνί, αλλά τους αρέσει ο συνδυασμός λαχανικών και γεύσεων της μαγειρίτσας, θα αγαπήσουν πολύ αυτήν τη συνταγή!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγη είναι της μαμάς μου και την ευχαριστώ που μου αποκάλυψε την καλοδουλεμένη "απάτη" της, αφού δεν καταλάβαινα πως γίνεται η μαγειρίτσα της να είναι τόσο λαχταριστή και ελαφριά, χωρίς να έχει την όχι-τόσο-αγαπητή- γεύση-αρνιού.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8-10 μερίδες
  1. 1 πακέτο συκωτάκια πουλιών (έχει η "Πίνδος", θα τα βρείτε στα κατεψυγμένα)
  2. 12 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  3. 1 ματσάκι άνιθό, πλυμμένο και ψιλοκομμένο (ποσότητα κατα βούληση)
  4. 1 κ.τσ. ξηρό δυόσμο τριμμένο
  5. 1 κύβο λαχανικών
  6. 1 φλυτζανάκι ρύζι
  7. 50 γρ. μαργαρίνη
  8. ελαιόλαδο
  9. Για το αυγολέμονο
  10. το χυμό 2 λεμονιών

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεπαγώνουμε τα συκωτάκια, τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε για 40' σε μπόλικο νερό, με λίγο αλάτι.

  2. 2

    Όταν βράσουν, τα στραγγίζουμε κρατώντας το ζουμί μέσα στο οποίο βράσανε, ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια σε μέγεθος νυχιού και καθαρίζουμε απο τυχόν ίνες.

  3. 3

    Σε βαθιά κατσαρόλα, κατα προτίμηση πήλινη, βάζουμε λάδι για να καλύψει τον πάτο, λυώνουμε μέσα και 50 γρ. μαργαρίνη και όταν "κάψει", σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρέας με τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο και το δυόσμο.

  4. 4

    Προσθέτουμε το ζουμί απο τα συκωτάκια και έναν κύβο ζωμο λαχανικών και γεμίζουμε την κατσαρόλα κατα τα 2/3.

  5. 5

    Δυναμώνουμε τη φωτιά, το αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε αμέσως τη φωτιά και το αφήνουμε μία ώρα να σιγοβράσει.

  6. 6

    Προσθέτουμε το ρύζι, δυναμώνουμε τη φωτιά και το βράζουμε για 15'. Αλατοπιπερώνουμε κατα βούληση, σβήνουμε τα φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

  7. 7

    Για το αυγολέμονοΧτυπάμε τα αυγά με ένα πηρούνι, αναμειγνύουμε το χυμό λεμονιού και, χτυπώντας συνεχώς, προσθέτουμε σιγά-σιγά 2 κουταλιές μεγάλες σπο το ζωμό της μαγειρίτσας.

  8. 8

    Βάζουμε στην κατσαρόλα όλο το μείγμα και ανακατεύουμε (δε ξαναβράζουμε για να μην "κόψει" το αυγό

  9. 9

    Σκεπάζουμε μέχρι την ώρα που θα σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

maggy
maggy @cook_8456621
ειναι η καλυτερη εναλλακτικη μαγειριτσα ο οποιος δεν τρωει εντερακια ας την δοκιμασει τελεια

Από

haribo
haribo @cook_8453790
στις
if you wanna see the rainbow, you have to put up with the rain [url=http://www.glitter-graphics.com][img]http://dl2.glitter-graphics.net/pub/1215/1215422mpfg6iydfh.png[/img][/url]
Δες περισσότερα