κύρια φωτογραφία συνταγής Μαγειρίτσα πολίτικη
frapedia
frapedia @cook_8449823
Thessaloníki, Greece

Η μαγειρίτσα όπως την τρώμε στη Θεσσαλονίκη - αποκλειστικά με συκωτάκια!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη μαγειρίτσα μπορείτε να την ετοιμάσετε από νωρίς και απλά το βράδυ να προσθέσετε το αυγολέμονο.Εγω πλέον βάζω μόνο λεμόνι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

100 Minutes
4 άτομα
  1. 2-3 ματσακια φρέσκα κρεμμυδάκια
  2. λίγο φρέσκο βούτυρο
  3. 6 κ. σούπας ρύζι καρολίνα ή γλασέ
  4. 1/2 ματσάκι άνιθο
  5. 1/2 ματσάκι δυόσμο
  6. 1/2 ματσάκι μαιντανό
  7. αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χαράζουμε την καρδιά να φύγει το αίμα. Ξεπλένουμε καλά τη συκωταριά και ζεματίζουμε για 20 λεπτά ξαφρίζοντας το νερό.

  2. 2

    Ξεχωρίζουμε 6 ποτήρια σουρωμένο ζουμί. Όταν κρυώσει η συκωταριά κόβουμε σε ψιλά κομματάκια αφαιρώντας τα πνευμόνια και τα εντεράκια (προαιρετικά).

  3. 3

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο φρέσκο βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε τα συκωτάκια και το ζουμί, το ρύζι και τα ψιλοκομμένα χορταρικά, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.

  4. 4

    Όταν είναι έτοιμο χτυπάμε το αυγό και το λεμόνι, προσθέτουμε σιγά σιγά ζουμί από την κατσαρόλα για να γίνει το αυγολέμονο. Το ρίχνουμε μέσα και αφήνουμε τη μαγειρίτσα να πάρει μια βράση ακόμα για 1-2 λεπτά.

Σχόλια (29)

Penny
Penny @cook_8448825
Η κανονική μαγειρίτσα δεν έχει μαρούλι, αλλιώς είναι φρικασέ. Μπράβο για τη συνταγή σου και που τη μοιράστηκες μαζί μας!

Από

frapedia
frapedia @cook_8449823
στις
Thessaloníki, Greece