κύρια φωτογραφία συνταγής Μαγειρίτσα της Μαμάς μου

Μαγειρίτσα της Μαμάς μου

Μαγειρεύτηκε 6 φορές
delicious
delicious @_delicious
Αθήνα,Ελλάδα

Τα σωστά υλικά, στην σωστή ποσότητα για μία πεντανόστιμη μαγειρίτσα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της μαμάς μου! Το φαγητό πρέπει να βράσει πολύ ώρα σε χαμηλή φωτιά και όχι πολλά νερά για να βγει χυλωμένο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

150 Minutes
6 άτομα
  1. 1 συκωταριά (1.000-1.200 γρ.)
  2. καρδιές από 2 μαρούλια
  3. 10 φρέσκα κρεμμυδάκια
  4. 1 μάτσο άνιθο
  5. 3 κ.σούπας ρύζι γλασέ
  6. 1/2 cup λάδι ελιάς
  7. λεμόνι χυμό
  8. αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένω και κόβω την συκωταριά σε πολύ ψιλά κομμάτια. Βάζω νερό στην κατσαρόλα, προσθέτω την συκωταριά και αφήνω να βράσει αργά.

  2. 2

    Μετά από 2 ώρες προσθέτω τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο, το μαρούλι, το ρύζι και το λάδι. Αλατοπιπερώνω και αφήνω να βράσει το φαγητό για 30΄ περίπου (μέχρι να βράσουν καλά και τα λαχανικά).

  3. 3

    Χωρίζω τον κρόκο από το ασπράδι. Χτυπάω το ασπράδι σε μαρέγκα και προσθέτω 2 κ.σούπας νερό κρύο! Προσθέτω τον κρόκο και χτυπάω καλά. Ρίχνω και το χυμό λεμονιού και ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνω στο μείγμα κουταλιές από το φαγητό, να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο. Το αδειάζω στη κατσαρόλα και ανακατεύω.

  4. 4

    Αφήνω να πάρει 2-3 βράσεις και είναι έτοιμο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (6)

Από

delicious
delicious @_delicious
στις
Αθήνα,Ελλάδα