Μαγειρίτσα χορτοφαγική

,

Περιγραφή

Απλή, νόστιμη συνταγή.



Συνταγή από:

kostas.markoun

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό σπανάκι ή λάπαθο (πιο νόστιμο με το λάπαθο)
  • 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1/2 ματσάκι άνιθο
  • 3 κομμάτια φιδέ ή 3/4 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
  • 1 κουταλάκι του τσαγιού βούτυρο

Για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
  • 2-3 λεμόνια
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Χορτόσουπες
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική
Σερβίρει: 8 πιάτα σούπας
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τα πράσινα, το κρεμμυδάκι ψιλό ψιλό.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμυδάκι και το σπανάκι, προσθέτουμε το λάδι και τρία κουτάλια σούπας νερό. Τα ζεσταίνουμε μέχρι να μαραθούν, όχι όμως να τηγανιστούν.
  3. Όταν μαραθούν προσθέτουμε 3 λίτρα νερό και όταν βράσει βάζουμε το ρύζι ή τον φιδέ (αν χρησιμοποιήσετε ρύζι μουλιάστε το πριν 2 ώρες σε χλιαρό νερό)
  4. Λίγο πριν γίνει το φιδέ προσθέτουμε το δυόσμο το βούτυρο και αλατοπίπερο.
  5. Όταν γίνει προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνιθο και κατεβάζουμε από την φωτιά.

Αυγολέμονο:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γιαούρτι και τα αυγά και ανακατεύουμε, προσθέτουμε και τον χυμό από τα λεμόνια.
  2. Σιγά σιγά και ανακατεύοντας βάζουμε 4-5 κουτάλες από την ζεστή σούπα, και μετά αδειάζουμε το κατσαρολάκι ανακατεύοντας και πάλι στην κυρίως κατσαρόλα μας που έχουμε ήδη κατεβάσει από την φωτιά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όσο περισσότερο μείνει το φαγητό τόσο νοστημεύει.

Σχετικές συνταγές

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Φρούτα και λαχανικά του χειμώνα
    Τρώτε “εποχιακά” – Καλύτερη γεύση, καλύτερη τιμ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες τις...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Συμβουλές για νόστιμες σούπες
    Οι σούπες γίνονται όταν βράζουμε κάποιο στερεό ...