κύρια φωτογραφία συνταγής Μαγειρίτσα χορτοφαγική

Μαγειρίτσα χορτοφαγική

2 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
kostas.markoun
kostas.markoun @cook_8527617
rodos,ellada

Απλή, νόστιμη συνταγή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όσο περισσότερο μείνει το φαγητό τόσο νοστημεύει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 πιάτα σούπας
  1. 1/2 κιλό σπανάκι ή λάπαθο (πιο νόστιμο με το λάπαθο)
  2. 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
  3. 1 ματσάκι μαϊντανό
  4. ματσάκι []
  5. 1 ματσάκι δυόσμο
  6. ματσάκι []
  7. 1/2 ματσάκι άνιθο
  8. ματσάκι []
  9. 3 κομμάτια φιδέ ή 3/4 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  10. 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
  11. 1 κουταλάκι του τσαγιού βούτυρο
  12. Για το αυγολέμονο
  13. 1 φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τα πράσινα, το κρεμμυδάκι ψιλό ψιλό.

  2. 2

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμυδάκι και το σπανάκι, προσθέτουμε το λάδι και τρία κουτάλια σούπας νερό. Τα ζεσταίνουμε μέχρι να μαραθούν, όχι όμως να τηγανιστούν.

  3. 3

    Όταν μαραθούν προσθέτουμε 3 λίτρα νερό και όταν βράσει βάζουμε το ρύζι ή τον φιδέ (αν χρησιμοποιήσετε ρύζι μουλιάστε το πριν 2 ώρες σε χλιαρό νερό)

  4. 4

    Λίγο πριν γίνει το φιδέ προσθέτουμε το δυόσμο το βούτυρο και αλατοπίπερο.

  5. 5

    Όταν γίνει προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνιθο και κατεβάζουμε από την φωτιά.

  6. 6

    Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γιαούρτι και τα αυγά και ανακατεύουμε, προσθέτουμε και τον χυμό από τα λεμόνια.

  7. 7

    Σιγά σιγά και ανακατεύοντας βάζουμε 4-5 κουτάλες από την ζεστή σούπα, και μετά αδειάζουμε το κατσαρολάκι ανακατεύοντας και πάλι στην κυρίως κατσαρόλα μας που έχουμε ήδη κατεβάσει από την φωτιά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

kostas.markoun
kostas.markoun @cook_8527617
στις
rodos,ellada