Μαγειρίτσα χορτοφαγική
Απλή, νόστιμη συνταγή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όσο περισσότερο μείνει το φαγητό τόσο νοστημεύει.
Υλικά
-
1/2 κιλό σπανάκι ή λάπαθο (πιο νόστιμο με το λάπαθο)
-
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
-
1 ματσάκι μαϊντανό
-
ματσάκι []
-
1 ματσάκι δυόσμο
-
ματσάκι []
-
1/2 ματσάκι άνιθο
-
ματσάκι []
-
3 κομμάτια φιδέ ή 3/4 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
-
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
-
1 κουταλάκι του τσαγιού βούτυρο
-
Για το αυγολέμονο
-
2 αυγά
-
1 φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
-
2-3 λεμόνια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τα πράσινα, το κρεμμυδάκι ψιλό ψιλό.
-
2
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμυδάκι και το σπανάκι, προσθέτουμε το λάδι και τρία κουτάλια σούπας νερό. Τα ζεσταίνουμε μέχρι να μαραθούν, όχι όμως να τηγανιστούν.
-
3
Όταν μαραθούν προσθέτουμε 3 λίτρα νερό και όταν βράσει βάζουμε το ρύζι ή τον φιδέ (αν χρησιμοποιήσετε ρύζι μουλιάστε το πριν 2 ώρες σε χλιαρό νερό)
-
4
Λίγο πριν γίνει το φιδέ προσθέτουμε το δυόσμο το βούτυρο και αλατοπίπερο.
-
5
Όταν γίνει προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνιθο και κατεβάζουμε από την φωτιά.
-
6
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γιαούρτι και τα αυγά και ανακατεύουμε, προσθέτουμε και τον χυμό από τα λεμόνια.
-
7
Σιγά σιγά και ανακατεύοντας βάζουμε 4-5 κουτάλες από την ζεστή σούπα, και μετά αδειάζουμε το κατσαρολάκι ανακατεύοντας και πάλι στην κυρίως κατσαρόλα μας που έχουμε ήδη κατεβάσει από την φωτιά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια