κύρια φωτογραφία συνταγής Μαγιονέζα Αθηναϊκή
ladyf
ladyf @cook_8448574

Χρησιμοποιειται για βαση στη Ρωσσικη σαλατα, για ψαρια, για γαριδες, αστακους και σαντουιτς.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 Minutes
πολλούς
  1. 2 κ.σ. κορν-φλάουρ
  2. κρόκος ενος αβγού
  3. λάδι ηλιέλαιο (περίπου 500ml)
  4. αλάτι και πιπέρι λευκο
  5. λίγο λεμόνι.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνουμε το κορν φλάουρ σε ένα ποτήρι νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

  2. 2

    Στη συνέχεια το βράζουμε έτσι ώστε να δέσει και να γίνει κρέμα.

  3. 3

    Βάζουμε την κρέμα να κρυωσει σε μια βαθια σουπιερα απο πορσελανη. Προσθέτουμε τον κρόκο του αβγού και χτυπαμε το μιγμα με το χτυπητηρι του αβγου για να ομογενοποιηθεί.

  4. 4

    Εν συνεχεια προσθετουμε λιγο-λιγο το λαδι και χτυπαμε συνεχεια. Οταν απορροφηθει το λαδι, προσθετουμε τη μουστάρδα, το αλατι, το πιπερι και το λεμονι.

  5. 5

    Δοκιμαζουμε το μιγμα να ειναι νοστιμο και λιγο ξυνο. Τοτε ειναι ενταξει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (17)

mama
mama @cook_8448928
Φανταστική!! Αλλά μια ερώτηση... πόσο καιρό διατηρήτε στο ψυγείο;

Από

ladyf
ladyf @cook_8448574
στις